Netflix-docu over Michael Jordan in de maak

Door

Netflix gaat in 2019 samen met ESPN Films een documentaire over Michael Jordan uitzenden. Het werk, getiteld The Last Dance, zal bestaan uit tien delen van een uur.

THE LAST DANCE

De documentaire zal zich vooral focussen op de carrière van Jordan bij de Bulls. Daar wist hij zes NBA-titels te winnen en tevens velen persoonlijke prijzen te veroveren. De documentaire zal worden geregisseerd door Jason Hehir. Hij was onder meer regisseur van Andre the Giant (2018), ESPN 30 for 30 (2011-2016) en UFC Primetime (2010-2013).

Met onder meer interviews met Jordan zelf, maar ook met andere belangrijke mensen in zijn leven, krijgt de kijker een mooi inkijkje in het leven van de beste basketballer ooit (don’t @ us, Lebron-fans). Ook zal er ingegaan worden op zijn persoonlijke leven naast het basketbal. Misschien wel het meest speciale is dat er meer dan 500 uur aan nieuwe beelden is van het 1997-98 seizoen. In dit seizoen pakte Jordan zijn zesde en laatste titel uit zijn carrière.

Michael Jordan werd zes keer NBA-kampioen en werd even vaak MVP in de playoffs. Ook werd hij vijf keer MVP van het reguliere seizoen, werd hij 14 keer All-Star en bereikte hij 11 keer het All-NBA team te bereiken. Daarnaast werd hij ook nog eens 10 keer de puntenleider in het reguliere seizoen. Zo zijn er nog veel meer individuele successen te benoemen. Dit om maar even aan te geven dat elke NBA-fan moet gaan kijken naar deze documentaire. Ergens volgend jaar zal de documentaire op Netflix te zien zal zijn.

Coverfoto: Beth A. Keiser

Ook leuk om te lezen