College Football Gameday nummer 13: waanzinnig slotstuk

Door

College Football Gameday nummer 13: een waanzinnige finale’

Met de onverwachtse verschuivingen aan de top veranderde er afgelopen weken van alles in de race om de BCS-titel, die dit weekeinde een nieuw hoogtepunt gaat bereiken. De laatste dag van het reguliere seizoen is daar. De college football-liefhebber weet van gekheid niet welke match-up hij moet kijken. De laatste speeldag staat in het teken van geweldige rivalry-games, match-ups die bepalend zullen zijn in de BCS titel-race, maar ook wedstrijden die gaan bepalen welke teams er om de conferentie-titels gaan spelen. Er zijn zonder twijfel zo ontzettend veel wedstrijden die het kijken waard zijn, dat er afwegingen gemaakt moeten worden. Sport Amerika zet alle niet te missen match-ups op een rij, zodat jij als fan een doordachte keuze kan maken. Geniet er vandaag van!

#1 Notre Dame – USC: Notre Dame wist vorige week de #1-spot in te nemen en kijkt ernaar uit deze te behouden. Een alles behalve onmogelijke taak. De Trojans spelen zonder QB Matt Barkley, en ondanks de winst-garantie van backup-QB Wittek, zien wij Notre Dame niet snel onder uit gaan. De Fighting Irish hebben, bekeken vanuit toegegeven punten per game, de beste defense in het land en schromen zelf ook niet om punten op het bord te zetten.

Auburn – #2 Alabama: In deze rivalry-game staat de Iron Bowl op het spel, maar een blow-out ligt wel erg nadrukkelijk op de loer. Auburn heeft nog niks gewonnen in de SEC en met Alabama, dat nog af en toe zwetend wakker wordt van Johnny Football, maar verder weinig te vrezen heeft, zal hier vermoedelijk geen verandering in gaan komen.

Georgia Tech – #3 Georgia: Wederom een wedstrijd tussen rivalen die snel één kant op kan gaan, en wel die van de Bulldogs. Die moeten Georgia Tech verslaan op weg naar de SEC Championship-game en hebben bovendien nog steeds min of meer hoop op een plekje in de BCS titelstrijd.

#4 Florida – #10 Florida State:  Voor de Gators is er sprake van een vrijwel identieke situatie als bij Georgia. Winst ten koste van het sterke Florida State kan nog zomaar een plekje in de SEC-titelstrijd opleveren (dit weer ten koste van Georgia), en ook de nationale titelstrijd is nog niet buiten handbereik.

#5 Oregon – #15 Oregon State & #8 Stanford – #17 UCLA: Ook voor Oregon staat er deze week nog genoeg op het spel. Naast een kansje op de BCS championship-game kan het zich nog plaatsen voor de PAC-12 titelstrijd, als Stanford onderuit gaat tegen #17 UCLA. Mocht de nummer acht, Cardinal, op haar beurt wel gewoon winnen, spelen ze op 30 november wéér tegen de Bruins, namelijk om de PAC-12 titel.

#19 Michigan – Ohio State: Door de bowl-ban van de Buckeyes heeft deze match-up geen relevantie voor de BCS titelstrijd, maar dat maakt deze wedstrijd alles behalve misbaar. Urban Meyer heeft het voor elkaar gekregen om Ohio State in zijn eerste seizoen ongeslagen te houden en zonder bowl-ban waren de Buckeyes misschien wel in de nationale titelstrijd beland. Maar het mocht niet baten. Gelukkig blijft er bij deze geweldige rivalry-game genoeg over om naar te kijken. De Wolverines zullen er alles aan doen om te voorkomen dat Ohio State haar seizoen ongeslagen afsluit, en de Buckeyes zullen er op hun beurt voor vechten om na het verlies van vorig jaar (voor het eerst in 7 jaar) weer terug te keren als sterkste team in deze rivaliteit.

Voor de College Football-fan staat er dus weer genoeg noemenswaardigs op het programma. Sport Amerika wenst je een geslaagde College Gameday toe!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen