Young naar A’s, Bell naar D-Backs in three team trade

Door

Chris YoungBilly Beane strikes again! Uit het niets werd er gisteren een ruil bekend tussen de Miami Marlins, Arizona Diamonbacks en de Oakland Athletics, waarbij outfielder Chris Young de woestijn verlaat voor Oakland en closer Heath Bell van Miami naar Arizona vertrekt.

Verder sturen de Marlins nog wat geld mee naar Arizona, ontvangen de D-Backs infielder Cliff Pennington van de A’s en de Marlins prospect Yordy Cabrera.

Om het even overzichtelijk te maken:

Oakland Athletics ontvangen:
OF Chris Young (van D-Backs)
Vijfhonderd duizend dollar (van D-Backs)

Miami Marlins ontvangen:
3B Yordy Cabrera (van A’s)

Arizona Diamondbacks ontvangen:
RHP Heath Bell (van Marlins)
3B Cliff Pennington (van A’s)
Cash (van Marlins)

A’s
Met Young ontvangen de A’s de beste speler in de deal. De 29-jarige outfielder heeft in zeven jaar in de league 132 homerun geslagen met een .239 slaggemiddelde en een .318 OBP. Verder staat hij bekend als een goede verdediger. Het wordt met de komst van Young nog drukker in de buitenveld in Oakland. Hij moet concurreren met Josh Reddick, Coco Crisp en Yoenis Cespedes. Alledrie ook nog eens goede verdedigers. Een luxeprobleem voor de A’s.

Marlins
Door Bell te dealen maken de Marlins ruimte op de payroll in ruil voor een talent. Met het geld dat nu beschikbaar is gekomen kunnen de Marlins, die eerder al Anibal Sanchez en Hanley Ramirez ruilden gedurende het afgelopen seizoen.

Diamondbacks
De D-Backs geven de bullpen een upgrade met de komst van Bell en de offense een downgrade met het vertrek van Young. Pennington kan bijna overal in het infield opgesteld worden geldt als een hele sterke verdediger.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen