Onherkenbare Rangers zakken verder weg

Door

New York Rangers v Pittsburgh Penguins

Wie wil weten hoe de bodem van de Hudson River er uitziet, kan dat waarschijnlijk aan de ploeg van coach John Tortorella vragen. De New York Rangers verloren vandaag kansloos met 3-0 van de Pittsburgh Penguins en hebben inmiddels een plek in de play-offs niet meer in eigen hand. Hoeveel dieper kan de voorheen titelfavoriet nog zinken?

De Penguins verdienen allereerst alle krediet, want de ploeg van captain Sidney Crosby speelt alweer voor de tweede keer dit seizoen een poos zonder Evgeni Malkin (blessure aan zijn bovenlijf) en is toch bezig aan een winning streak van inmiddels acht wedstrijden. De Pens nestelen zich zodoende stevig aan kop van de Eastern Conference en lijken daarmee, net als vorige jaren, een titelfavoriet.

De Rangers legden de Penguins echter geen strobreed in de weg. De ploeg van aanvoerder Callahan en sterspelers als Gaborik, Nash en Richards lijkt volledig de weg kwijt. Twee doelpunten in de laatste drie wedstrijden, moeizame overwinningen tegen tegenstanders die gedecimeerd zijn door blessures en geheel zonder de furieuze identiteit waarmee de ploeg vorig jaar tot in de Conference Finals reikte.

Het is moeilijk om slechts één punt aan te wijzen waar dat aan ligt: blessures, veel nieuwe spelers, hier en daar pech en misschien een systeem  dat niet naar de kracht van de ploeg speelt. Dit team heeft op papier namelijk meer talent dan dat van vorig jaar, maar het komt er niet uit en een ongelofelijke deceptie dreigt voor het team dat voor het seizoen een serieuze titelfavoriet was. Toen ging iedereen er echter vanuit dat de spelopvatting en tomeloze energie van vorig jaar zou worden voortgezet en daar is halverwege het seizoen nog altijd geen sprake van.

Rangers GM Glen Sather staat er niet om bekend overhaaste beslissingen te nemen met als doel een schokeffect te creëren, maar een stevige verandering op korte termijn lijkt de enige optie nog iets te maken van wat een verloren seizoen voor de Blueshirts lijkt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen