Canucks in Denver langs Avalanche

Door

 

Vancouver Canucks v Colorado Avalanche

In de Western Conference kregen de Colorado Avalanche bezoek van de Vancouver Canucks. Hoewel de Canucks het duel wisten te winnen, ging het toch niet zo simpel als werd verwacht. De Avalanche boden goed tegenstand, maar het was net niet genoeg om er een punt aan over te houden: het werd 3-2.

Raymond

In het Pepsi Center in Denver, Colorado waren het de Avalanche die bijna voor de openingstreffer zorgden vroeg in de eerste periode, maar Schneider pareerde de aanval van Colorado. In de vijfde minuut van de wedstrijd waren het de bezoekers die door een schot van Jason Garrison op voorsprong kwamen. Goalie Ciguere claimde dat hij gehinderd werd bij de goal en was zichtbaar teleurgesteld in de arbitrage. Gelukkig voor Ciguere wist zijn  team kort na de 1-0 voor de gelijkmaker te tekenen; Jamie McGinn kreeg de puck achter goalie Cory Schneider.

In de tweede periode grepen de Canucks al gauw weer de leiding door een prachtige goal van Mason Raymond. De Canucks wisten de marge uit te bouwen in de vijftiende minuut van de tweede periode; een backhand van Alexandre Burrows verdween achter Ciguere en daarmee stond er 3-1 op het scorebord

De Avalanche wisten niet veel te creëren in de tweede periode en in de derde periode kwamen ze er ook niet echt aan te pas. Met nog 2:31 op de klok leek het toch nog spannend te worden; Parenteau maakte de aansluitingstreffer en er was nog tijd over voor een gelijkmaker. Hoewel de Avalanche alles op alles zetten wisten ze niet voor gevaar te zorgen, waardoor de Canucks hun vierde zege op rij wisten te boeken.

Verder wisten in de Western Conference de Calgary Flames te winnen van de St. Louis Blues, het werd 3-2 in Calgary. Ook de Red Wings gingen met de zege aan de haal, in Anaheim wisten zij de Ducks met opzij te zetten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen