Tebow leidt Broncos naar zege op Dolphins

Door

Er was vooraf veel te doen geweest om de wedstrijd tussen de Denver Broncos en de Miami Dolphins. Tim Tebow kreeg dit seizoen voor het eerst dit seizoen de kans zich te bewijzen als startende quarterback voor de Broncos. Na een moeizaam begin stapte Tebow uiteindelijk, na overtime, wel als winnaar van het veld met zijn Broncos.

De grote vraag is deze zege op de conto geschreven mag worden van Tebow, of dat de Broncos de Dolphins zeer vriendelijk mogen bedanken voor het einde van de wedstrijd. Tot diep in het vierde kwart leek er namelijk geen vuiltje aan de lucht voor het team van manager Tony Sparano.

Met een 15-0 voorsprong en nog drie minuten op de klok in het vierde kwart leek het thuispubliek zich op te kunnen maken voor een feestje. De eerste zege van het seizoen zou nu toch niet meer fout kunnen gaan?

Op Tebow werd zeker niet meer gerekend. Slechts vier van zijn veertien passes waren aangekomen voor in totaal veertig yards.

Drie minuten later en twee touchdownpasses van Tebow verder stond de stand echter weer gelijk. Bij de eerste drive, over 80 yards, stelde hij Demaryius Thomas in staat een touchdown te scoren en daarmee de spanning terug te brengen.

Bij de tweede drive, zo´n twee minuten later en in totaal over 56 yards, paste de 24-jarige quarterback naar Daniel Fells voor een touchdown en zorgde hij zelf voor de gelijke stand door na de tweede touchdown de ‘two-point coversion’ binnen te lopen. Zie hieronder die laatste play.

Miami leek het spoor bijster. Uiteindelijk werd Dolphins-quarterback Matt Moore in overtime gesacked door D.J. Williams. Het stelde de Broncos in staat om uiteindelijk kicker Matt Prater van 52 yards de winnende field goal binnen te laten schieten.

Het betekende de eerste zege buitenshuis voor de formatie van headcoach John Fox, die twee weken geleden de beslissing nam om Kyle Orton te passeren ter faveure van Tebow.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen