Morrow opent ruilmarkt en kiest voor Penguins

Door

Detroit Red Wings v Dallas Stars

Brenden Morrow speelt voor de rest van het seizoen voor de Pittsburgh Penguins. De voormalige winger van de Dallas Stars werd in een ruil binnengehaald ten koste van het defensieve talent Joseph Morrow. De Morrow-Morrow trade is mogelijk de eerste in een serie spelersruilen de komende dagen, op 3 april verloopt de trade deadline in de NHL.

De Penguins waren nog op zoek naar een winger om naast Evgeni Malkin en James Neal te spelen en vonden die in Brenden Morrow. Morrow moet de aanvaller worden die het vuile werk opknapt voor het duo, dat zich op die manier volledig kan concentreren op het maken van doelpunten.

De Penguins offerden voor Morrow een defensief talent op, dat hilarisch genoeg luistert naar de naam Joseph Morrow. Beide zijn geen familie van elkaar. Joseph Morrow werd in 2011 als 23ste gedraft, maar speelde zijn wedstrijden tot dusverre in de AHL bij de Wilkes-Barre Scranton Penguins. Bij de ruil zijn ook nog twee draft picks betrokken, de Penguins krijgen een pick in de derde ronde (2013) van de Stars, de Stars ontvangen een pick in de vijfde ronde (2013) terug van de Penguins.

Brenden Morrow draagt een cap hit van 4.100.000 dollar met zich mee en heeft nog een contract tot het einde van het seizoen, wanneer hij een unrestricted free agent zal worden. Morrow had eveneens een no trade clausule in zijn contract staan, maar heeft deze opgegeven om naar de Penguins te kunnen gaan. Naar verluidt hadden ook de Boston Bruins interesse in de diensten van Morrow.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen