Pittsburgh Penguins verstevigen koppositie

New York Rangers v Pittsburgh Penguins

De Pittsburgh Penguins hebben dankzij een 5-2 overwinning op de New York Rangers de koppositie in de Eastern Conference verstevigd. Door deze overwinning staan de Penguins nu vijf punten voor op Boston Bruins, dat wel twee wedstrijden minder gespeeld heeft. Voor Pittsburgh was het de elfde achtereenvolgende thuisoverwinning op rij.

‘We hadden duidelijk een uitstekende start’, zei Sidney Crosby na afloop van de wedstrijd, ‘dat zette de toon’. Pittsburgh stond dan ook na de eerste periode al met 2-0 voor. Chris Kunitz opende de score met een powerplay goal en Jussi Jokinen verdubbelde de voorsprong.

Uitbouwen voorsprong
In de tweede periode was het opnieuw Jussi Jokinen die scoorde. Binnen anderhalve minuut bracht hij de score op 3-0. Vlak voor het einde van de tweede periode scoorde Sidney Crosby de mooiste goal voor de Penguins. Met een backhand legde hij de puck in de kruising en liet Rangers-goalie Henrik Lundqvist daarmee kansloos.

In de derde periode kwamen de Rangers nog wel dichterbij. Mats Zuccarello en Ryan McDonagh brachten de spanning heel even terug door de 4-1 en 4-2 te maken, maar zo’n zeven minuten voor tijd besliste Chris Kunitz de wedstrijd definitief.

Tegenvallende Rangers
De Penguins blijven dus bovenaan staan in de Eastern Conference. De New York Rangers moeten het doen met een elfde plaats. Één punt meer dan Carolina Hurricanes en twee meer dan Columbus Blue Jackets. Die beide ploegen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Rangers, waarmee het er voor New York nog minder rooskleurig uitziet.