Chicago Blackhawks en Anaheim Ducks winnen weer

Door

Chicago Blackhawks v New Jersey Devils

Het blijft spannend bovenin de Western Conference. Zowel de Blackhawks als de Ducks wonnen hun wedstrijd. Chicago won in New Jersey met 5-3 van de Devils. Anaheim versloeg in eigen huis Edmonton Oilers met 5-2. Daarmee blijven de ploegen eerste en tweede staan.

Hawks
De Chicago Blackhawks hadden het aanvankelijk nog lastig met de Devils, want na de tweede periode stond er 1-1 op het scorebord. Patrick Sharp bracht de Hawks op voorsprong, maar Andy Greene maakte gelijk. Beide goals vielen in de tweede periode. In de derde periode liep Chicago snel uit naar een voorsprong van drie doelpunten. Brandon Saad, opnieuw Patrick Sharp en Marian Hossa waren daarvoor verantwoordelijk. Marek Zidlicky scoorde daarna nog twee keer voor de Devils, maar Patrick Sharp maakte met zijn derde goal aan alle onzekerheid een eind en zette de 5-3 eindstand op het bord.

Ducks
Ook de Ducks hadden het in het begin lastig tegen rode lantaarndrager Edmonton Oilers. Boyd Gordon zette Edmonton al na 35 seconden op 0-1, maar nog in dezelfde eerste minuut maakte Kyle Palmieri gelijk. Nail Yakupov bracht vervolgens de Oilers weer op voorsprong, maar dankzij twee goals van Ben Lovejoy waren het toch de Ducks die met een 3-2 voorsprong aan de tweede periode begonnen. Tim Jackman in de tweede en Andrew Cogliano in de derde zorgden daarna dat Anaheim met 5-2 won.

Nummer drie St. Louis kan vannacht weer wat inlopen op de Hawks en Ducks als de Blues het thuis opnemen tegen de Columbus Blue Jackets.

Andere uitslag in de Western Conference:
Calgary Flames – Tampa Bay Lightning 0-2

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen