Oilers halen Smyth terug

Door

De Edmonton Oilers hebben tijdens de draft van dit jaar hun selectie danig weten te versterken met onder anderen eerste pick Ryan Nugent-Hopkins. Daarnaast hebben ze nu ook een ervaren kracht aangetrokken in de persoon van Ryan Smyth, die door middel van een trade overkomt van de Los Angeles Kings. In deze deal sturen de Oilers aanvaller Colin Fraser en een pick in de zevende ronde van de draft van 2012 naar LA.

Smyth kwam in het verleden al twaalf seizoenen uit voor de ploeg uit Alberta maar vertrok in 2007 naar de New York Islanders via een trade omdat de Oilers en de speler het niet eens konden worden over een contractverlenging. Na wisselende successen in de daaropvolgende seizoenen met de Islanders, de Colorado Avalanche en de Kings keert de inmiddels 35-jarige left winger nu dus weer terug op het oude nest waar hij in 1994 zijn NHL-carrière was begonnen.

Smyth speelde het afgelopen seizoen in alle tweeëntachtig wedstrijden voor de Kings en was daarin verantwoordelijk voor 23 goals en 24 assists. In totaal is Smyth in zijn carrière goed voor 335 goals en 405 assists.

De Oilers bevinden zich al jaren in de onderste regionen van de NHL, maar beschikken toch over verschillende grote talenten aangezien zij bijvoorbeeld al twee jaar op rij de eerste pick hadden tijdens de Entry Draft. Met het aantrekken van Smyth zorgt de club ervoor dat er wat meer balans en ervaring in het team van de Canadezen komt.

Foto: oilersjambalaya.com

 

Ook leuk om te lezen