NHL Play-Offs: Sharks schakelen Kings uit

Recaps
Nieuwe dag, nieuwe mogelijkheden tot uitschakeling! Drie teams moesten vannacht op wat voor wijze dan ook zien te voorkomen dat ze uitschakeld zouden worden in de eerste ronde van de play-offs. De Kings namen het thuis op tegen de Sharks, de Flyers gingen op bezoek in Washington, Dallas en Minnesota kruisten de degens in Dallas en de Panthers ontvingen thuis de Islanders. Heel veel om op terug te blikken. Rowdy van Grieken zorgt hier vandaag voor.

Los Angeles Kings – San Jose Sharks
Hét duel van de avond! De Kings stonden voor vannacht namelijk op een 1-3 achterstand tegen de rivalen uit San Jose. De Sharks konden vannacht dan eindelijk afrekenen met hun plaaggeesten, maar dan moest er wel gewonnen worden.

Goals van Joonas Donskoi en Chris Tierney zorgden ervoor dat de Sharks na twintig minuten al op een 0-2 voorsprong stonden en een vroege goal van Matt Nieto in de tweede periode gaf San Jose zelfs een marge van drie goals. Toen kwam LA. Anze Kopitar, Jeff Carter en Kris Versteeg vonden elk het net achter voormalig King Martin Jones, waardoor het nog voor het einde van de periode 3-3 stond. In de derde periode rechtte San Jose de rug, en won het door goals van Donskoi, Joe Pavelski en Melker Karlsson met 3-6. De Kings zijn uitgeschakeld!

Washington Capitals – Philadelpia Flyers
Opnieuw kon Washington een einde maken aan de series tegen de Flyers. Dit kon het op woensdagnacht ook al doen, maar toen verloren de Caps door uitstekend keeperswerk van Michal Neuvirth. Vannacht dus een nieuwe kans.

Waarschijnlijk zal men zelden een wedstrijd tegenkomen waarin één team zó dominant is als vannacht het geval was, laat staan in dat dit in de play-offs gebeurd. Over het hele duel gezien schoten de Flyers namelijk slechts elf keer op doel. Elf keer! Tegen Washingtons 44 pogingen. Michal Neuvirth keerde ze echter allemaal. Goals van Ryan White en Chris VandeVelde (empty net) gaven Philadelphia namelijk de overwinning.

Florida Panthers – New York Islanders
Inmiddels is het een best-of-three situatie geworden voor de series tussen de Panthers en Islanders, aangezien beide teams twee wedstrijden hebben gewonnen. Vannacht voltrok Game 5 zich in Sunrise.

Na iets minder dan een kwartier gespeeld te hebben, kwamen de Islanders op voorsprong, door een goal van Frans Nielsen. Lang leek het erop dat dit de enige goal van de wedstrijd zou zijn, maar Aleksander Barkov scoorde in de derde periode de gelijkmaker namens de thuisploeg. Het duurde vervolgens tot double overtime voordat er weer gescoord werd. Het was rookie Alan Quine die voor de beslissing zorgde; 1-2 Islanders.

Dallas Stars – Minnesota Wild
De Stars konden vannacht in eigen huis een einde maken aan deze series, nadat Minnesota twee dagen geleden in St. Paul werd verslagen met 2-3. Antti Niemi startte ditmaal in het doel bij Dallas.

Mikael Granlund opende na ruim drie minuten de score, waarna Jorda Schroeder de Wild op 0-2 zette. Johnny Oduya’s goal laat in de periode zorgde ervoor dat Minnesota slechts nog maar een marge van één goal had. In de tweede periode scoorde geen van beide ploegen. Dit gold niet voor de derde periode. Jamie Benn bracht Dallas na een minuut op gelijke hoogte met Minnesota, maar al snel zette Nino Neiderreiter de Wild op 2-3. Jason Spezza en Alex Goligoski zorgden ervoor dat Dallas met nog tien minuten te gaan op voorsprong stonden. Mikko Koivu’s late goal maakte overtime noodzakelijk. In overtime was het opnieuw Koivu die het net wist te vinden, waardoor Minnesota met 4-5 wonnen en dus nog in leven zijn.