NFL Play-off discussie: Kansas City Chiefs @ Indianapolis Colts

Door

Gedurende de NFL Play-offs zullen de redacteuren van SportAmerika.nl alle wedstrijd van tevoren uitvoerig behandelen. Jasper Laman, Ewout Versloot, Pieter Brouwers, Merlijn van Dierendonck en Lennart Beishuizen gaan met elkaar in discussie en bereiden iedereen voor op de wedstrijden van de dag.

Kansas City Chiefs @ Indianapolis Colts, 22.35, Indianapolis

chiefsChiefs:
Quarterback: Alex Smith
Coach: Andy Reid
Record: 11-5
coltsColts:
Quarterback: Andrew Luck
Coach: Chuck Pagano
Record: 11-5
Klik op de miniaturen hierboven om direct naar de teampreviews in SportAmerika The Magazine te gaan

Jasper Laman:
De Colts gaan de wedstrijd tegen de Chiefs eenvoudig winnen. De ploeg van Andrew Luck is op tijd in vorm na een seizoen vol met grote ups – overwinningen op de Niners, Hawks en Broncos, maar ook enkele downs – er werd dik verloren van de Rams en ook de Dolphins wisten van Indy te winnen. In de laatste drie (gewonnen) wedstrijden kregen de Colts slechts twintig punten tegen, dus ook de defense heeft de rug gerecht. Daarnaast beschikken de Chiefs over een team dat het best omschreven zou kunnen worden als middelmatig, alleen Jamaal Charles is een superster en hij is dan ook de enige reden dat de Chiefs überhaupt nog op het veld mogen verschijnen in januari.

Ewout Versloot:
Toegegeven, na de 9-0 start is het allemaal een beetje ingezakt bij de Chiefs. Toch scoren zij met 26,9 punten per wedstrijd de zesde plek in de gehele NFL. Verdedigend is dit zelfs nog beter met een vijfde plaats (19,1 punten per wedstrijd). In beide categorieën scoren zij beter dan de Colts. Daarnaast hebben zij met Jamaal Charles een absolute held in huis. Als kers op de taart lijkt linebacker Justin Houston op tijd fit te zijn voor de wedstrijd tegen de Colts. In de elf wedstrijden die hij dit jaar speelde wist hij 44 tackles en 11 sacks te noteren. Dat wordt een zware dobber voor Andrew Luck, en daarmee voor de Colts. De winnaar van deze Wild Card Round? Easy: Kansas City Chiefs.

1 Reactie
  1. Mark 8 jaar ago

    Ik zie het al, Ewout heeft er verstand van ;-). Go Chiefs!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen