Blackhawks verslaan Bishop-loos Tampa Bay

Door

Chicago Blackhawks heeft de stand in de finale om de Stanley Cup weer recht getrokken. In game 4 wisten de Blackhawks met 1-2 te winnen van Tampa Bay Lightning. De Blackhawks zetten de stand in de serie daarmee op 2-2. Beide teams hebben nog twee overwinningen nodig om het pleit in hun voordeel te beslechten.

Tampa Bay begon het duel in Chicago verrassend met Andrei Vasilevskiy. Vaste doelman Ben Bishop viel vlak voor het begin van de wedstrijd uit met een niet nader gespecificeerde blessure. Coach Jon Cooper verwacht niet dat de blessure ernstig is: “Bishop zal weer gaan spelen in deze serie. Ik weet alleen nog niet in welke wedstrijd”.

Ondanks die onrustige start waren de bezoekers in het begin de betere partij. Tijdens de eerste periode domineerde Tampa Bay, de ploeg vergat alleen om dat in de score uit te drukken en kreeg daar in periode twee de rekening gepresenteerd. Chicago mocht beginnen aan een powerplay en verschafte zich daar het nodige momentum uit. Marcus Kruger was het dichtst bij een doelpunt met een schot op de paal. Ook Patrick Sharp schoot minuten later op de paal, maar direct daarna werd wel het eerste doelpunt van de wedstrijd geforceerd.

Nog in dezelfde shift zette diezelfde Sharp Jonathan Toews op voor de 1-0. Lang konden de Blackhawks echter niet van die voorsprong profiteren. Tampa Bay plaatste opnieuw een sterke aanval en Alex Killorn kon profiteren van het feit dat Corey Crawford even de puck kwijt was: 1-1.

In periode drie was het opnieuw een schot op het houtwerk dat een goal inleidde. Nadat Kimmo Timonen een schot op de lat in de netten zag verdwijnen, wonnen de Blackhawks de volgende face-off. Brandon Saad speelde zichzelf vrij en schoot de puck achter doelman Vasilevskiy. Tampa Bay zette nog aan, maar kon het tij niet meer keren.

Vasilevskiy, die debuteerde in de Stanley Cup play-offs, kon aan de goals niets doen. “Hij heeft het erg goed gedaan,” aldus coach Jon Cooper. De doelman zelf: “Ik was erg enthousiast, het is altijd mijn droom geweest om in de Stanley Cup Final te spelen. Het was niet slecht, wetende dat ik mijn eerste duel in twee maanden tijd speelde. Ik kan beter, maar voor een eerste keer, niet slecht.” Blackhawks defenseman Kimmo Timonen zag dat Tampa Bay een overwinning had verdiend. “Tampa Bay was vandaag het betere team. Onze doelman was sterk. We krijgen nu twee dagen rust en daarin gaan we kijken hoe we het volgende duel ons spel kunnen verbeteren.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen