Hockey Highlights: Ovechkin 484, Shorthanded winners en blue line bombs

Door

Hockey Highlights is de dagelijkse hockeyrubriek van SportAmerika, waar wij jou, naast onze daily recaps, elke speeldag de mooiste goals, beste saves, hardste hits en de coolste verdedigende tonen die er in de afgelopen speelronde waren te zien. Afgelopen nacht waren er negen duels. Hier de, volgens ons, vijf mooiste plays. Ga er maar eens goed voor zitten!

PicsArt_1447248597742

1) Against all odds!

Vlak voor tijd een powerplay krijget New York Rangers. Ideaal om het duel te beslissen. De beslissing komt er ook. Maar het is Tampa Bay dat shorthanded scoort vlak voor tijd. Against all odds!

2) Glowing gloves; Luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuongo!

Roberto Luongo is misschien geen Henrik Lundqvist qua showman. Maar een vreselijk goede goalie is het wel. Je ploeg op 0-0 houden? Zo doe je dat. Louuuuuuuuu!

3) Four eight four (484); do we need to say more? Ja! Backstrom

Alex Ovechkin scoorde vannacht nummer 484 en werd daarmee de Rus met de meeste goals ooit in de NHL. Leuk natuurlijk. Maar WAT EEN ASSIST! Backstrom is de naam. Wow!

4) The roof is on fire!

San Jose Sharks beslist in OT het duel met de Flyers. De deke van Donskoi is er één van grote schoonheid. De goal van Karlsson idem. Prachtplay!

5) Blue line bomber

St. Louis op de powerplay. Dat loopt aardig dit seizoen. Shattenkirk zet de Blues op 1-0 met een screamer van de blauwe lijn. Goeiedag zeg wat een granaatinslag!

Ook leuk om te lezen