NBA Recap: 76’ers schrijven historie met bedenkelijk record

Door

Philadelphia 76ers v Miami Heat

Op de avond dat Kobe Bryant bekend maakte aan het eind van het seizoen te stoppen, evenaarden de Philadelphia 76’ers het record voor slechtste openingsserie. In en tegen Memphis werd met 92-84 verloren van de Grizzlies.

Zoals vaker de laatste periode wisten de mannen uit Philadelphia lange tijd hun tegenstander bijbenen. Aan het begin van het vierde kwart stond er zelfs een voorsprong op het bord. Toch trokken de Grizzlies, die uitgefloten werden door hun eigen aanhang, aan het langste eind. Topscorer bij Memphis was Mike Conley met twintig punten.

Bij de Sixers is rookie Jahlil Okafor dit seizoen normaal gesproken de positieve uitzondering. Tegen Memphis kwam hij maar tot negen punten en dertien rebounds. Belangrijker was dat hij deze week meerdere keren negatief in het nieuws kwam. Eerst sloeg hij in Boston een man tegen de vlakte in een straatgevecht, waarna hij een paar dagen later dezelfde ondergrond gebruikte om er met honderdzeventig kilometer per uur overheen te racen.

Okafor won het straatgevecht, en dat was daarmee gelijk zijn eerste overwinning als NBA-speler. Want met achttien verliespartijen op rij evenaren de 76’ers de New Jersey Nets, die in het verleden ook al eens zo slecht aan een seizoen begonnen. Mocht het eind van het vorig seizoen ook meegerekend worden, staat de teller voor Philadelphia op achtentwintig achtereenvolgende nederlagen, wat tevens de langste reeks ooit is in de geschiedenis van de vier grootste Amerikaanse sporten. Dinsdag is er een nieuwe kans om de serie te beëindigen. De Philadelphia 76’ers ontvangen de Los Angeles Lakers, die het ook niet al te best doen.

 

Houston wint, Howard dunkt op Porzingis
Vier punten had Houston gescoord toen ze voor het laatst in reguliere speeltijd op voorsprong stonden tegen de New York Knicks. Na een lange tijd op achterstand gestaan te hebben, kwamen de Texanen aan het eind van het laatste kwart op gelijke hoogte. In overtime scoorden de Knicks zes punten te weinig voor een overwinning. De Houston Rockets wonnen met 116-111.

De New Yorkers verloren alweer voor de vierde keer op rij, de slechtste prestatie van het lopende seizoen. Wel moet vermeld worden dat Carmelo Anthony afwezig was vanwege ziekte. Net als bij Philadelphia steelt ook bij de Knicks normaal gesproken een rookie de show. Porzingis staat bovenaan in de race om beste nieuwkomer te worden, en was ook gisteren goed voor een ruime double-double – hij had twintig punten en dertien rebounds. De Let zette dit seizoen al een aantal keer gerenommeerde NBA-spelers op een poster, maar kreeg nu de andere kant van de medaille te zien:

Dwight Howard, die geen commentaar wilde leveren op het aanstaande pensioen van ex-ploeggenoot Bryant, scoorde naast deze dunk nog twaalf punten. Het totaal van veertien was niet genoeg om topscorer van de Rockets te worden. Dat werd – natuurlijk – James Harden. Hoewel hij een mindere wedstrijd had in vergelijking met de afgelopen tijd, was hij nog altijd goed voor 26 punten. Offensief was hij dus goed aanwezig. Op defensief vlak was hij iets minder:

Dankzij de overwinning op de Knicks hebben de Rockets nu zeven wedstrijden gewonnen en tien verloren. Geen van de zeven overwinningen had een marge van meer dan zes punten. Ook de wisseling van de coach lijkt nog niet tot heel grote verbetering te leiden. Onder leiding van J.B. Bickerstaff wonnen de Rockets drie uit zes.

Score Sheet
Milwaukee Bucks @ Charlotte Hornets: 82-87
Minnesota Timberwolves @ Los Angeles Clippers: 99-107
Detroit Pistons @ Brooklyn Nets: 83-87
Boston Celtics @ Orlando Magic: 91-110
Phoenix Suns @ Toronto Raports: 107-102
Philadelphia 76’ers @ Memphis Grizzlies: 84-92
Houston Rockets @ New York Knicks: 116-111
Indiana Pacers @ Los Angeles Lakers: 107-103

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen