Patriots verliezen ongeslagen status én Gronkowski

Broncos
De New England Patriots hebben voor het eerst een wedstrijd verloren. In winterse omstandigheden kwamen de Denver Broncos van een achterstand van 13 punten terug om na verlenging met 30-24 te zegevieren. Bovendien verloor de ploeg van Bill Belichick in het vierde kwart ook nog eens tight end Rob Gronkowski met een knieblessure. Gelukkig voor de Patriots lijkt de schade mee te vallen, maar daar zal deze week meer duidelijkheid over komen.

De Patriots leken lang op weg om de ongeslagen status vast te houden. In het begin van het vierde kwart gooide Tom Brady zijn derde touchdown van de wedstrijd en de bezoekers kwamen hierdoor op een 21-7 voorsprong. Voor de ervaren ploeg zou dit, ondanks alle blessures, genoeg moeten zijn om de wedstrijd uit het vuur te slepen. Maar de Broncos gaven niet op en Brock Osweiler bewees nog maar eens dat hij de quarterback van de toekomst van de Broncos is.

Binnen dertien minuten leidde Osweiler zijn ploeg naar zeventien punten, zonder dat Brady en consorten hier iets tegenover konden stellen. In de slotminuten van het vierde kwart ging ook nog eens Gronkowski onderuit na een hit van safety Darian Stewart. Gronkowski moest van het veld worden gereden.

De tight end, die in het eerste kwart de eerste touchdown van de wedstrijd ving, onderging direct diverse onderzoeken en de eerste tekenen waren positief. Waarschijnlijk wordt later vandaag meer duidelijk over de ernst van de blessure.

Zonder Gronkowski wist Brady nog een laatste field goal drive te produceren en beide ploegen de verlenging in te sturen. De Patriots wonnen de toss, maar de verdediging van de Broncos wist New England af te stoppen. Zonder Gronkowski en met maar drie(!) receivers beschikbaar over de hele wedstrijd lukte het Brady niet om punten op het bord te krijgen, waardoor Osweiler op weg mocht om voor de zege te zorgen.

Niet alleen het verlies van Gronkowski bleek duur te zijn voor de Patriots, want eerder in de wedstrijd viel LB Dont’a Hightower geblesseerd uit bij de bezoekers. Zonder hem werd het voor de Patriots een stuk lastiger om de rungame af te stoppen.

In de verlenging gaf dit de doorslag. De derde play van de Broncos kreeg CJ Anderson de bal en hij wist door de verdediging te breken voor 48 yards en de game winning touchdown.

Hiermee is er een einde gekomen aan de ongeslagen status van de Patriots. Ook is de strijd om de top seed en het thuisvoordeel weer helemaal open, want de Bengals en Broncos zijn de Patriots tot op een wedstrijd genaderd en met alle blessures lijkt ook New England kwetsbaar te zijn (geworden). De Broncos moeten hopen op nog een nederlaag van de Patriots, want door de zege van gisteren bezitten de Broncos de tiebreaker, die ineens nog wel van belang kan zijn aan het einde van het seizoen. Bovendien zal deze overwinning vertrouwen geven aan Osweiler, die tegen New England pas voor de tweede keer in zijn leven de startende quarterback was.