New York Rangers doen opnieuw goede zaken

Door

Het kan allemaal niet op in Madison Square Garden. Als het publiek niet wordt betoverd door de sensationele opkomst van Knicks point guard Jeremy Lin, dan worden ze wel getrakteerd op overwinning na overwinning van de Rangers. Hun wederopstanding werd al uitgebreid beschreven in editie twee (p. 30-34) van ons bloedeigen magazine en dat succes zetten ze gewoon voort door zowel Philadelpia als Washington dit weekend te verslaan.

Het moet vooral voor de Philadelphia Flyers ongelofelijk frustrerend zijn om weer te verliezen van de Broadway Blueshirts, want na vijf gespeelde wedstrijden tussen de beide grootmachten van de Atlantic Division staan de Rangers op vijf gewonnen wedstrijden. De frustraties liepen dan ook stevig op en de vele penalties tegen de Flyers gaven de Rangers de ruimte om drie powerplay goals te scoren in de 5-3 overwinning van zaterdagmiddag. Captain Ryan Callahan (foto) scoorde een hattrick, right winger Marian Gaborik scoorde één doelpunt, maar kwam ook tot drie prachtige assists. De hier en daar aanwezige Rangers fans in ‘t Wells Fargo Center scandeerden tegen het muisstille Flyerspubliek “You – can’t – beat – us!”. Ze konden slechts stilzwijgend instemmen.

Een dag later moesten de Rangers thuis aantreden tegen de onvoorspelbare Washington Capitals, die stevig op jacht zijn naar een plekje in de playoffs maar momenteel in geen velden of wegen meer lijken op de dynastie die ze twee jaar geleden nog beloofden te worden. Ovechkin is vreselijk uit vorm en op een opleving van Semin en een spannend slotoffensief na creëerden de Amerikaanse hoofdstedelingen tegen de Rangers ook vrijwel niets. New York verzuimde echter veel te scoren en raakte meermaals de stalen pijpen, waardoor de 3-2 einduitslag voor de trotse lijstaanvoerders van de Eastern Conference spannender lijkt dan de wedstrijd daadwerkelijk was.

Vooralsnog lijkt ook de zegetocht van die andere blauwe ploeg uit de stad die nooit slaapt in ieder geval niet te stoppen en met de trade deadline op komst is de vraag vooral wie hen kan stoppen als ze hun line-up nog beter maken dan ie nu al is. Het feit dat dit weekend in ieder geval de general managers van Columbus en Montréal op de tribunes zaten is een duidelijk teken dat de Rangers all-in willen gaan dit seizoen. En geef ze eens ongelijk.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen