MLS Recap: Belangrijke zege Houston op Real Salt Lake

Houston Dynamo heeft een uiterst belangrijke zege geboekt in de strijd om de play-offs. De ploeg was in eigen huis met 1-0 te sterk voor Real Salt Lake en met de drie punten stijgt Dynamo naar een derde plaats in de Eastern Conference. Houston kreeg de overwinning zo goed als in de schoot geworpen toen het in de slotseconden van de drie minuten extra blessuretijd een penalty kreeg toegewezen. Aanvaller Colin Clark faalde niet en schoot de winnende treffer binnen.

Saillant detail: scheidsrechter Ismail Elfath floot pas zijn zevende wedstrijd in zijn loopbaan. In deze duels gaf hij al vier rode kaarten en maar liefst vijf strafschoppen. Waarvan twee in dit duel. In de 75e minuut had Brad Davis namens Houston namelijk al verzuimd om vanaf elf meter de score te openen. Dynamo mocht van geluk spreken dat het nog 0-0 stond op dat moment aangezien Real Salt Lake, de nummer twee in de  Western Conference, in de eerste helft al een grote kans had gemist op de openingstreffer.

Na de gemiste penalty kregen beide teams grote kansen op een eerste doelpunt, waarbij vooral middenvelder Ned Grabavoy van Salt Lake een minuut voor tijd een klein beetje geluk miste toen hij de bal door de benen van de Houston-keeper speelde. Tally Hall raakte de bal echter nog lichtjes aan waardoor die naast het doel verdween. Een paar minuten later was het Clark die het duel besliste.

Salt Lake staat ondanks de nederlaag nog wel tweede in het westen, maar heeft 46 punten uit 29 wedstrijden maar liefst drie duels meer gespeeld dan Seattle Sounders FC dat op 44 punten staat. Ook Los Angeles Galaxy kan langszij komen. De ploeg van David Beckham heeft drie punten minder dan Real, maar ook een wedstrijd minder gespeeld en een beter doelsaldo.