Boldin van Baltimore naar San Francisco

Door

Super Bowl XLVII - Baltimore Ravens v San Francisco 49ers

Wide receiver Anquan Boldin, die ruim een maand geleden met de Baltimore Ravens nog de Super Bowl won, zal volgend seizoen uitkomen voor de tegenstander van die wedstrijd. Hij is in ruil voor een 6th round draft pick getrade van de Ravens naar de 49ers. Enkel een medische keuring staat de definitieve overgang nog in de weg.

Hoewel Boldin de afgelopen drie seizoenen de meeste receiving yards pakte voor de Ravens, was de Super Bowlkampioen toch gedwongen hem van de hand te doen. De Ravens moeten het salarishuis voor komend seizoen herstructureren willen ze niet in de problemen komen met de salary cap. Boldin voelde niets voor een aanpassing van zijn contract en kon dus vertrekken.

Voor de San Francisco 49ers in een pick in de zesde ronde een relatief lage prijs voor receiver met de kwaliteiten van Boldin. Het zal fans van de Niners goed doen dat op de dag dat divisierivaal Seattle Seahawks zich versterkt met Percy Harvin de ploeg uit San Francisco ook een versterking van formaat gaat aankondigen. De bookmakers in Las Vegas reageerden direct op het nieuws uit de NFC West. De Seahawks en de 49ers zijn nu gedeeld favoriet voor titelwinst, komend seizoen.

Ook leuk om te lezen