Bryce Harper

Bryce Harper wil nieuwe Todd Frazier worden

Door

Milwaukee Brewers v Washington Nationals

De bats zijn nog maar nauwelijks afgekoeld van de vernieuwde en vermakelijke Home Run Derby 2015 van afgelopen maandag. Toch kijken de heren honkballers nu al vooruit naar de edities van de komende jaren. Bryce Harper heeft namelijk grote plannen.

In het nieuwe format werd Cincinatti Reds’ Todd Frazier de eerste hometown hero sinds Ryne Sandberg (Cubs) in 1990 die de titel in eigen stadion wist te grijpen. De derde honkman van de Reds versloeg Joc Pederson (Dodgers) in een zinderende finale met 15-14. Harper keek vanaf de tribune toe en werd op ideeën gebracht. De grote man van de Washington Nationals is namelijk vast van plan om de opvolger van Frazier te worden.

“De komende twee jaar doe ik niet mee,” liet Harper weten aan ESPN. “Maar als de All Star-game in 2018 naar Washington komt, dan wil ik die titel hebben. Ik heb nu gezien hoe indrukwekkend het is als de thuisfavoriet wint.” Harper werd al eens tweede in de Derby, in 2013, maar moest dit jaar verstek laten gaan.

Stanton als grote uitdager
Harper staat op dit moment op de tweede plaats in de NL met 26 homeruns. Hij moet slechts één man voor laten gaan, Miami Marlins’ Giancarlo Stanton. Laat het nu precies Stanton zijn die de plannen van Harper kan gaan dwarsbomen. De komende twee edities van de All Star-week vinden namelijk plaats in San Diego (2016) en Miami (2017), de thuishaven van Stanton. “Ik denk eerlijk gezegd dat Giancarlo in Miami zal winnen. Daarom denk ik dat ik pas weer meedoe als de Derby in DC is.”

Voorlopig zijn de kemphanen nog in verwikkeld in de homerun race van MLB seizoen 2015. De afgelopen dagen stegen de kansen voor Harper snel volgens de verzamelde bookmakers. Nu de huidige leider Stanton (27 HR) voorlopig zoet is met zijn polsblessure kan Harper snel uitlopen. In de AL zijn oud-gediende Albert Pujols en zijn ploegmaat bij Los Angeles Angels Mike Trout de enige overgebleven concurrenten. Ook zij staan ieder op 26 homeruns halverwege het reguliere seizoen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen