Blues halen tweede ronde, Chicago houdt stand

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Voor de St. Louis Blues was het een memorabele avond. Met een 3-1 overwinning op de San Jose Sharks bereiken de Blues de tweede ronde van de play-offs. Voor het eerst sinds 2002 wisten de Blues een play-off-serie te winnen.
Ook de Phoenix Coyotes waren uit op een plek in de tweede ronde en één overwinning op de Chicago Blackhawks is het enige dat in de weg staat. Een goal van Jonathan Toews in extra tijd gaf de Blackhawks de overwinning. Ze verslaan de Coyotes met 2-1.

Uniek team

In de eerste periode weten de Sharks en Blues niet te scoren. Het zijn voornamelijk de Blues die de betere kansen krijgen en de druk opvoeren tijdens een powerplay.
Het spel golft op en neer in de tweede periode en zijn er hoofdrollen voor beide goalies die met fenomenale reddingen de stand op 0-0 houden. Joe Thornton geeft de Sharks de leiding met slechts 39 seconden te gaan in de tweede periode. In de derde periode blijken twee goals in 45 seconden te veel voor de Sharks en de eindstand wordt bepaald op 3-1 als Andy McDonald een empty-netter toevoegt.

Volgens coach Ken Hitchcock is de Blues een uniek team. Het ontbreekt aan sterspelers en het team bestaat uit spelers die met elkaar zijn opgegroeid en nu op elkaar kunnen rekenen en vertrouwen. De uitstekende mix tussen jonge spelers en veteranen draagt hier ook aan bij. In deze wedstrijd was dat niet anders. Jamie Langenbrunner en Scott Nichol vervulden beide een belangrijke rol in deze overwinning.

Alweer overwerk

De eerste periode verstreek zonder een goal op het scorebord en in de tweede periode was het aan Gilbert Brule om het gelijkspel te verbreken in het voordeel van Phoenix. De Coyotes bleven druk zetten, maar waar Corey Crawford eerder kritiek kreeg over zijn spel, wist de goalie van Chicago nu elk schot te keren.
Halverwege de derde periode wist Nick Leddy de gelijkmaker op het bord te zetten met een slapshot van de blauwe lijn dat zijn weg naar de goal vond.

Voor de vijfde wedstrijd op rij in deze serie was er extra tijd nodig. Waar de Coyotes het drie maal was gelukt om in extra tijd als winnaar het ijs te verlaten, was het Jonathan Toews die zijn team de overwinning bezorgde. De Blackhawks weten hiermee eliminatie af te slaan en strijden in Chicago voor de gelijkmaker in de serie.

Highlights

San Jose Sharks – St. Louis Blues

Chicago Blackhawks – Phoenix Coyotes


Programma

Vannacht staat er slechts één wedstrijd op het programma. De Los Angeles Kings nemen het op tegen de Vancouver Canucks en een overwinning bezorgt de Kings een plek in de tweede ronde. De Blues zullen met interesse naar deze serie kijken: de winnaar van deze serie bepaalt de tegenstander van St. Louis. Om 02:00 Nederlandse tijd zal de wedstrijd beginnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen