Bruins kijken niet verder dan Game 6

Door

De Stanley Cup-finale van dit jaar is een series met verschillende gezichten; na twee duels stonden de Canadezen met 2-0 voor en waren zij dus hard op weg naar de eerste Stanley Cup-winst in hun geschiedenis. Echter, na twee zware nederlagen in Boston was de stand weer gelijk en bevonden de Bruins zich in eens weer in de favorietenrol. Maar ook in game 5 lukte het de ploeg van coach Claude Julien niet om te winnen in Vancouver, waardoor de Canucks nu nog maar één zege verwijderd zijn van hun historische Stanley Cup-overwinning.

Gezien het wedstrijdverloop is er nog helemaal niets aan de hand voor Boston, want tot zover heeft de thuisploeg nog altijd zijn wedstrijden gewonnen. En gezien de eerdere twee duels in Beantown hoeven de Bruins zich natuurlijk nog geen zorgen te maken.

Toch ligt er nu een andere druk op de schouders van de Bruins, want als zij vanavond game 6 tegen de Canucks verliezen, is het seizoen ten einde en staan zij na een uitzonderlijk lang en succesvol jaar alsnog met lege handen. Julien wil dan ook niet verder kijken dan het zesde duel:

„Op dit moment is het belangrijkste dat we ervoor zorgen dat we een zevende wedstrijd krijgen en dit kan alleen maar door in eigen huis extreem goed te spelen. Verder kijken dan dat zou een grote fout van ons zijn.”

Bruins-verdediger Andrew Ference wil daarbij niets weten van spanningen omdat er een andere druk op dit zesde duel ligt: „Natuurlijk staat er nu meer op het spel en zijn we al heel ver gekomen. Maar tegelijkertijd blijft het hetzelfde spelletje, dezelfde sport en dezelfde situatie waar we al vaker mee te maken hebben gehad.”

Ondanks het feit dat de Bruins door de blessure van Nathan Horton een speler missen die op belangrijke momenten het verschil kan maken (hij was bijvoorbeeld de matchwinner in de game 7’s eerder deze play-offs tegen de Montreal Canadiens en de Tampa Bay Lightning), blijft Julien vol vertrouwen voor de zesde wedstrijd tegen de Canucks:

„Ik geloof in deze jongens en we hebben samen al veel meegemaakt. We verloren Nathan dan wel in het derde duel van deze finale, maar we hebben ons fantastisch herpakt in de daaropvolgende duels. We kunnen er echter niet omheen dat hij een geweldige speler is voor ons en dat we hem zeker zullen missen.”

Julien verschuilt zich echter niet achter dit gemis: „Maar zij hebben ook te kampen met blessures dus dit is geen excuus voor ons. We voelen ons goed nu en we beschikken over een team dat tot en met het einde kan meestrijden om de prijzen. Het enige wat we nu nog kunnen doen, is dat laten zien.”

Foto: rootzoo.com

Ook leuk om te lezen