MNF Recap: Texans aan kop na zege op Jets

Door

De Houston Texans (5-0) hebben met 23-17 gewonnen van de New York Jets (2-3) en voeren de NFL samen met de Falcons aan. Beide teams waren in een matige wedstrijd niet in staat om aanvallend te overtuigen.

Vorige week kregen de Jets in eigen huis geen enkel punt op het scoreboard tegen de 49ers (34-0) en verliet wide receiver Santonio Holmes (out for the season) het veld met een serieuze knieblessure. Maar de gifbeker was nog niet leeg voor de Jets, dat opnieuw een nederlaag moest incasseren.

Mark Sanchez én Tim Tebow
New York scoorde voor deze wedstrijd 34 possessions geleden en dus stond coach Rex Ryan onder druk in zijn keuze voor een quarterback. Ondanks het grootste verlies in Ryan’s carrière vorige week begon hij toch met Mark Sanchez al wisselde Tim Tebow hem af en toe af. Net als tegen de Titans opende de Texans – gewoon met QB Matt Schaun – al snel de score, na 15 seconden ontving Owen Daniels, zonder enige tegenstand, in het midden van het veld de bal voor een TD.

De Jets’ offense liep daarna een paar keer tegen een muur aan en dat ging zo vroeg in de game mentaal toch knagen. Een aantal belangrijke spelers met blessures (naast Holmes ook TE D. Keller en WR S. Hill), een jonge defensive line, geen rushes, geen running back die een bal kan vangen: what are you going to do? Na vier mislukte pogingen van Tebow en het inzetten van cornerback Antonio Cromartie als wide receiver (!) kon Sanchez wat momentum vinden, maar keerde Texans’ Brice McCain het tij op de eigen 5 yards met een interception: 17-7 bij rust.

Geen vuist
De Texans hadden het vervolgens aan hun offensive te wijten dat ze niet uitliepen. Drie zwakke drives op rij werden niet geconverteerd tot touchdowns en het bleef spannend doordat O.J. McKnight halverwege het derde de kickoff 100 yards terugbracht voor een TD. Met 3:28 te gaan en zes punten verschil leken de Jets hun kans dan eindelijk te gaan grijpen om leiding over te nemen, totdat Sanchez een pick door Kareem Jackson om zijn oren kreeg.

Stats
Schaub gooide 209 yards, goed voor één touchdown en ook één interception. Sanchez deed het met 230 yards, één touchdown en twee interceptions. Collega Tebow boekte geen yards.

Volgende week krijgen de Jets de Colts (2-2) op bezoek die zich gesterkt zullen voelen door de mooie win over de Packers (27-30) deze week. De Texans spelen dan tegen Green Bay (2-3).

Ook leuk om te lezen