Paul MacLean ontslagen als coach Senators

Door

Florida Panthers v Ottawa Senators

Paul MacLean is ontslagen als coach van Ottawa Senators. De coach, bekend vanwege zijn excentrieke snor, won twee seizoenen geleden nog de Jack Adams Award voor beste coach. Afgelopen zomer begon zijn nieuwe, driejarige verbintenis met de Senators, maar MacLean krijgt nu dus vroegtijdig zijn congé.

Mindere periode

Sinds het winnen van de Jack Adams Award ging het minder met de Senators. Aanvoerder Daniel Alfredsson, die vorige week nog zijn carrière afsloot, verliet de club voor een kortstondig avontuur bij Detroit Red Wings. Afgelopen zomer werd zijn vervanger als aanvoerder Jason Spezza van de hand gedaan aan Dallas Stars. Alfredsson werd vervangen door Bobby Ryan en voor Spezza kwam David Legwand, maar de resultaten bleven ondermaats. Vorig seizoen werden de play-offs op vijf punten na niet gehaald en ook dit seizoen zijn de play-offs vooralsnog buiten bereik. De Senators staan momenteel zevende in de Atlantic Division.

Nog geen vervanger

Het besluit om MacLean te laten gaan lijkt al eerder genomen te zijn, gisteren werd nog met 3-4 gewonnen na overtime van Vancouver Canucks. Voorafgaande aan dat duel hadden de Senators al vijf duels op rij niet meer gewonnen. Een vervanger voor MacLean is nog niet benoemd. Assistent-trainer Dave Cameron lijkt echter de beste papieren voor die positie in handen te hebben. MacLean is de eerste ontslagen coach in de NHL dit seizoen.

Of zijn dubbelganger (rechts op de foto) Mike Watson wel achter de bank blijft zitten, is onduidelijk. Zijn aanwezigheid zal in elk geval niet weer zoveel aandacht krijgen, als in januari 2013 tegen Florida Panthers.

UPDATE: Ottawa Senators heeft op een persconferentie bekend gemaakt dat Dave Cameron (links op de foto) de nieuwe hoofdtrainer wordt. Cameron neemt die taak voor vast over, niet op interim-basis.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen