Recordreeks driepunters over voor Kyle Korver

Door

Houston Rockets v Atlanta HawksHet moest er eens van komen: de reeks van driepunters -The Korver Kounter- in opeenvolgende wedstrijden eindigde afgelopen nacht voor Kyle Korver op 127. Op 6 december 2013 verbrak de Atlanta Hawks-speler het voormalige record van 89 wedstrijden met een driepunter van Dana Barros.

Afgelopen nacht tegen de Portland Trail Blazers kreeg Korver het niet voor elkaar. Vijf driepunters nam hij, maar ze wilden niet vallen. “Ik ben leeg”, zei hij na de wedstrijd. “De reeks was mooi, zolang het duurde. Op een dag kijk ik er trots op terug, maar vanavond duidelijk niet. Het was een zware wedstrijd voor ons.” Hij kan zich nog altijd wel troosten met het hoogte driepuntspercentage van de NBA: .484 procent. Dat is ruim drie procent beter dan zijn eerste achtervolgers Anthony Morrow en Jose Calderon. Onderstaande shot chart laat zien hoe goed Korver van afstand is.

shot chart

Het begin
De laatste wedstrijd waar hij geen driepunter raakte, was op 2 november 2012. Dat was tevens zijn eerste wedstrijd als een Hawks-speler, nadat hij die zomer overkwam van de Chicago Bulls. Daarna begon hij aan zijn ongelofelijke reeks driepunters, die pas afgelopen nacht ten einde kwam.

Foto: Reddit en Getty Images

Ook leuk om te lezen