NBA Update: Nowitzki, motivatie Kobe, 58 voor Hawes

Door

Mavericks Return To Dallas As NBA ChampionsMark Cuban was dit weekend te gast bij radiostation KTCK-AM  en wanneer de Dallas Mavericks eigenaar zijn mond opentrekt haalt hij meestal wel het nieuws en zo ook deze keer. Cuban deed een boekje open over Dirk Nowitzki. De Duitse sterspeler heeft een aflopend contract, maar mag zo lang als hij wil in het blauwe tenue van de Mavs spelen. “Dirk krijgt min of meer het contract wat hij wil. Of dat nou een jaar, twee jaar of twintig jaar is maakt niet uit. Hij kan zolang en zo vaak bijtekenen als hij zelf wilt.“

Dirk kan sowieso niet getrade worden door een clausule in zijn contract. Cuban denkt dat Nowitzki nog wel een aantal jaartjes in de tank heeft, omdat zijn spel niet afhankelijk is van zijn atletische vaardigheden. “Het spel van Dirk is gebaseerd op zijn technische vaardigheden,  zijn hoge IQ op het veld en op de wil om te winnen. Zijn atletische vaardigheden maken niet uit en als hij fit blijft kan hij nog lang in de NBA spelen. Critici denken dat Dirk niet, zoals Tim Duncan dit jaar liet zien, kan blijven presteren op latere leeftijd. Dat motiveert Dirk extra en daarom ben ik erg enthousiast over de toekomst”, besloot Cuban.

Harrington dichtbij deal Wizards

Al Harrington is slechts een medische keuring verwijderd van een contract bij de Washington Wizards. De 33-jarige Harrington, die op beide forward posities kan spelen, kende vorig jaar een ongelukkig seizoen waarin hij slechts tien duels speelde voor de Orlando Magic. Dat betekent niet dat hij geen waarde heeft voor de Wizards.

Een jaar eerder was Harrington namelijk nog Sixth Man of the Year kandidaat als speler van de Denver Nuggets. Toen scoorde hij als bankspeler 14,1 punten en pakte hij 6,1 rebounds. De afgelopen maanden heeft Harrington hard gewerkt en dat leidde zaterdag tot een training bij de Wizards. Daarin maakte hij dusdanig veel indruk, dat een contract aanstaande is volgens Hoopsworld.

Kobe’s motivatie? “Six”

Kobe Bryant verblijft momenteel in China voor een tour. In een televisie-interview bij CCTV News vatte de vedette van de Los Angeles Lakers zijn motivatie voor volgend seizoen in één woord samen: “Six”. Niets meer en niets minder. Bryant, herstellende van achillespeesblessure, kijkt uit naar 2013/2014. “Er zijn veel vraagtekens rondom ons team in de media en mensen twijfelen aan onze kwaliteiten. Ik zie het als een uitdaging om te laten zien dat we voor een kampioenschap kunnen strijden.”

Over het vertrek van Dwight Howard had The Black Mamba ook nog wel wat te zeggen. “Het maakt niet uit hoeveel sterspelers je hebt, zolang je maar een groep hebt die goed samenspeelt en gefocust is op het behalen van de gezamenlijke doelstellingen. Dat is wat echt telt.” Wijze woorden van de heer Bryant. In de toekomst zou hij die wijsheid wellicht kunnen delen als coach. In een nieuwe reclame genaamd “Mamba Mentality” slaat hij in ieder geval een goed figuur.

Spencer Hawes scoort 58 punten!

Spencer, wat doe je nou? In de Jamal Crawford ProAm in Seattle domineerde de center van de Philadelphia 76ers en eindige hij met een een belachelijk aantal van 58 punten. Alsof dat niet genoeg was pakte hij tijdens deze monsterpot ook nog zeventien rebounds. Hawes, die er dit seizoen een concurrent op zijn plek bijkreeg in de zeer talentvolle rookie Nerlens Noël, scoorde negentien van zijn dertig schotpogingen en raakte achttien vrije worpen. Moeilijk te geloven? Hier het bewijs:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen