Thunder verslaan Lakers in boeiend duel

1recap11 Lakers terug op .500, Pacers winnen van Bulls

Los Angeles Lakers @ Oklahoma City Thunder 105-122

Na twee kwarten stond OKC al op 71 punten. Hoewel ze dus niet op 142 punten eindigden was de overwinning met zeventien punten verschil voor de Thunder. De Lakers misten hun eerste tien schoten en hun laatste tien schoten van de wedstrijd. In die tussentijd probeerden ze wel van alles om dichterbij te komen, maar OKC kwam nooit echt in gevaar. Het was wederom het duo Westbrook-Durant dat grotendeels verantwoordelijk was voor de winst. Westbrook was goed voor 37 punten en 10 rebounds, terwijl Durant in elke categorie behoorlijk scoorde. KD  was goed voor 26 punten, negen rebounds, vijf assists, drie steals en drie blocks. Het duo werd natuurlijk weer goed bijgestaan door teamgenoten zoals Serge Ibaka en Kevin Martin. Aan de andere kant scoorde Kobe, ondanks een pijnlijke elleboog, toch nog 30 punten. Zijn maatje in het backcourt Steve Nash gooide er 20 punten in, maar het bleek allemaal niet genoeg voor de winst en dus vallen de Lakers weer terug onder de magische .500 grens.

Denver Nuggets @ Sacramento Kings 120-113

Ook de Nuggets scoren 70 punten in een helft. Bij rust was de stand nog 50-50, maar in de tweede helft gaf Denver gas en keek nooit meer achterom. Typerend voor de Kings was het ‘eigen doelpunt’ van Thompson en Cousins. De twee teamgenoten wilden voor dezelfde rebound gaan en zagen daardoor de bal door de eigen ring vallen. Nuggets pointguard Ty Lawson is aan een goeie periode bezig. Dit maal was hij goed voor 24 punten en zeven assists. Faried pakte maar weer eens een double double met 19 punten en twaalf rebounds. Marcus Thornton van de Kings scoorde nog 32 punten vanaf de bank, maar het mocht niet baten.

Boston Celtics @ Philadelphia 76ers 109-101

De Celtics pakken een relatief makkelijke overwinning op de Sixers. Philly is niet bepaald aan een lekker seizoen bezig. Ook nu konden ze geen overwinning uit het vuur slepen en dat terwijl zeven spelers in de dubbele cijfers scoren. Thaddeus Young was met 19 punten topscorer bij diezelfde Sixers, maar de groene mannen uit Boston waren simpelweg te sterk. Garnett en Pierce hadden beide 18 punten en Avery Bradley gooide er 22 punten in.