Ducks langs Stars in gevecht om achtste plek

Voor hun onderlinge duel van woensdagavond deelden de Dallas Stars en de Anaheim Ducks hetzelfde aantal punten, waarmee Anaheim op de achtste plaats in de Western Conference bivakkeerde en Dallas op de negende. De inzet van de wedstrijd was de duidelijk: de befaamde achtste plek.

Na een doelpuntloze eerste periode kwamen beide ploegen in de tweede op het scoreboard. Binnen een minuut nam Anaheim de leiding via een power play-goal van Lubomir Visnovsky. Halverwege deze periode was de stand alweer gelijk nadat Alex Goligoski, eveneens tijdens een power play-situatie, Ducks-goalie Ray Emery met een hard afstandsschot wist te passeren.

In het derde bedrijf waren het de Stars die de voorsprong namen. Na een fraaie pass van Jamie Langenbrunner van achter het doel was het Loui Eriksson die de puck in het vijandelijke doel werkte. Deze voorsprong was echter van bijzonder korte duur, want ruim tien seconden later zorgde Corey Perry na een knappe schijnbeweging voor de 2-2 tussenstand.

Zeseneenhalve minuut voor het einde van de wedstrijd leek Dallas de wedstrijd alsnog te beslissen. Na een fout van de Ducks in hun aanvalsvak konden de Stars er snel uitkomen.

De verdediging van Anaheim herstelde zich echter snel en het grootste gevaar leek geweken, totdat de puck bij Trevor Daley terechtkwam. Deze schoot de puck tussen de benen van Emery door en zette daarmee de thuisploeg dus weer op voorsprong.

De Ducks hebben echter al vaker dit seizoen aangetoond dat je niet van ze gewonnen hebt voordat de laatste zoemer klinkt. De Stars weten dit nu ook, want met nog zeven seconden op de klok bekroonde good old Teemu Selanne een slotoffensief met de gelijkmaker.

In overtime bezorgde Cam Fowler de bezoekers zelfs hun vierde overwinning op rij, waardoor het team van coach Randy Carlyle de achtste plek in handen houdt.