NBA Recap (90): Durant leidt Thunder langs Magic

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 90.

Oklahoma City Thunder at Orlando Magic 105-103
Voor drie periodes was Orlando Magic de bovenliggende partij en met een voorsprong van elf punten aan het begin van het vierde kwart leek een zege op de nummer één van de Western Conference in de maak voor Dwight Howard en co. Maar de Thunder hebben in Kevin Durant een scoringsmachine. En die was op dreef in de laatste twaalf minuten. Durant scoorde 18 punten, van zijn in totaal 38, en leidde de Thunder naar een nipte zege (de zevende op rij). Russell Westbrook was ook belangrijk voor de Thunder met 29 punten en 10 assists. Howard kwam tot 33 punten en 9 rebounds.

Minnesota Timberwolves at Phoenix Suns 95-104

De terugkeer van Kevin Love (23 punten, 10 rebounds en 4 assists) kon de Timberwolves niet voldoende inspireren op bezoek in Phoenix. Ondanks dat alle starters in de dubbele cijfers scoorden, liep de ploeg van coach Rick Adelman toch een tweede nederlaag op rij aan. De starters van de Suns scoorden namelijk ook allen meer dan 10 punten en de reserves waren goed voor tien punten meer dan die van de Timberwolves. Grant Hill scoorde 20 punten en good old Steve Nash noteerde bijna een triple-double met 13 punten, 17 assists en 8 rebounds. Ondanks de zege bevinden de Suns zich nog altijd in de onderste regionen met het op twee na slechtste resultaat (15-20).

Los Angeles Clippers at Sacramento Kings 108-100
Tot zes minuten in het derde kwart ging het gelijk op tussen de Clippers en de Kings (72-72), maar in de twaalf minuten daarna scoorde Los Angeles 25 punten (waaronder drie achtereenvolgende driepunters aan het begin van het vierde kwart van Mo Williams) tegen slechts elf van Sacramento en was de wedstrijd gespeeld. De 23 punten en 10 rebounds van DeMarcus Cousins ten spijt. Chris Paul eindigde het duel met 22 punten, 9 assists en 3 steals, terwijl Williams en Randy Foye respectievelijk 18 en 16 punten toevoegden voor de nummer drie in de Western Conference.

Miami Heat at Portland Trail Blazers 107-93
En zege nummer negen op rij voor de Heat. En evenzoveel met dubbele cijfers. De Blazers werkten een achterstand van 25 punten weg tot tien, maar verder kwam de thuisploeg niet. Miami moest het stellen zonder Chris Bosh, die bij zijn familie verbleef na het overlijden van zijn oma. Het deerde de Heat niet. LeBron James speelde op een paar gemiste jump schoten na een bijna perfecte wedstrijd (deze dunk als hoogtepunt) met 38 punten, 11 rebounds, 6 assists, 5 steals en 0 turnovers. Dwyane Wade deed niet veel onder voor James met 33 punten en 10 assists.