Dolphins houden vertrouwen in Sparano

Door

De Miami Dolphins gaan ondanks alle geruchten toch gewoon door met headcoach Tony Sparano. Ondanks het niet behalen van de play-offs wordt het huidige contract van de coach met twee jaar verlengd tot 2013 tegen een salaris van 3 miljoen dollar per jaar.

Lange tijd zag het er naar uit dat Sparano zijn langste tijd wel gehad zou hebben in Miami. Dolphins-eigenaar Stephen Ross sprak donderdag namelijk met Stanford Jim Harbaugh over een mogelijk dienstverband. Een dag later maakte Harbaugh echter bekend voor de San Francisco 49ers te kiezen.

Dit besluit deed Ross weer terug schakelen naar de huidige coach. Vrijdag volgden hevige onderhandelingen tussen Ross, Sparano en Dolphins-general manager Jeff Ireland en werd er verlenging van het huidige contract afgesproken.

Sparano heeft een dramatisch seizoen achter de rug met de Dolphins. Aan het begin van het seizoen had Ross nog uitgesproken dat hij verwachtte dat zijn team de Super Bowl zou halen, maar uiteindelijk eindigden de Dolphins met een 7-9 record. Op de laatste speeldag verloor het met maar liefst 38-7 van de New England Patriots.

Het betekende dat nu voor de achtste keer in negen jaar de Dolphins zich niet wisten te kwalificeren voor de play-offs. De enige keer dat het wél lukte, was in 2008 onder de leiding van Sparano. Zijn record in de drie jaar tijd dat hij nu actief is bij de Dolphins is ook positief: 25-23.

Foto: washingtonexaminer.com

Ook leuk om te lezen