Toronto Blue Jays verlengen contract Encarnacion

Door

Edwin Encarnacion en de Toronto Blue Jays zijn het vandaag eens geworden over een contractverlenging van drie jaar en 29 miljoen dollar. De Jays hebben ook nog een optie voor een vierde jaar op ‘E5’.

De 29-jarige Encarnacion kwam in 2009 over van de Cincinnati Reds bij een ruil op de Trade Deadline, waarbij Scott Rolen naar Cincy vertrok.

Power
De Dominicaanse derde honkman stond altijd te boek als een speler met veel homerun-potentie. Dit is eindelijk het jaar waarin hij de belofte inlost. In de eerste helft van 2012 heeft hij al 23 homeruns geslagen. Ter vergelijking: zijn PR is 26, wat hij vier jaar geleden bij de Reds sloeg. Hij heeft zijn totalen van de vorige drie jaar al ontstegen.

Echter is dit jaar ook zijn slaggemiddelde heel hoog. Met .295 is zijn slaggemiddelde 31 punten hoger dan zijn carrière gemiddelde.

E5
De Jays hebben een goede deal gemaakt met E5, die zijn bijnaam dankt aan de officiële benaming voor en fout op het derde honk (die hij vaak maakt). Ze hebben nu een power hitter ‘locked up’ de komende jaren, waarin de Jays de play-offs willen gaan halen.

Encarnacion was eigenlijk na volgend jaar een Free Agent, dus de Jays kopen in ieder geval twee Free Agent jaren. Als de Jays ook nog de cluboptie in 2016 nemen blijft hij tot en met zijn 33e in Toronto.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen