MLB Draft Preview 2020: nummers 26-29

Door

Dit jaar mockdraften we bij SportAmerika de MLB Draft anders dan jullie van ons gewend zijn. In plaats van elk team op volgorde van keuze af te lopen, pakken we de top 29 spelers in volgorde van MLB Pipeline’s Top 150 en scouten we hun carrière tot nu toe en hun mogelijke draftbestemming. Eerder las je al onze top 5, spelers 6-10, nummers 11-15, nummer 16-20 en 21-15. Vandaag eindigen we de reeks MLB Draft Previews met de spelers die op plek 26 t/m 29 gerangschikt zijn. Inderdaad, er is geen 30e pick in deze draft; de Astros hebben hun selectie in moeten leveren als straf voor cheating.


#26 | BOBBY MILLER

SCHOOL: Louisville
POSITIE: RHP
LENGTE/GEWICHT: 1.95m / 99 kg
B/T: L/R
GEB. DATUM: 5 april 1999 (21 jaar)
EERDER GEDRAFT: Baltimore Orioles, 38e ronde (1148e overall), 2017

Bij Bobby Miller lopen we tegen het probleem aan dat we MLB Pipeline’s Top 30 gebruiken, want voor ons persoonlijk zou Miller niet in de eerste ronde gedraft moeten worden. Sure, hij gooit knetterhard en heeft een goede slider, maar de werpbeweging is maar zo-zo en zijn controle ontloopt hem regelmatig. Daar bovenop produceert hij matige spin rates en dat is een no-no in het honkbal van tegenwoordig. Het risico dat hij een middle reliever wordt, is groot.

DE KEUZE VAN…

Een team achterin de eerste ronde, mogelijk een wat ouderwetser front office dat voorbij de spin-rate problemen kijkt. De Indians, Royals of Athletics behoren tot de mogelijkheden, met name de eerste twee.


#27 | AUSTIN WELLS

SCHOOL: Arizona
POSITIE: C
LENGTE/GEWICHT: 1.87m / 99 kg
B/T: L/R
GEB. DATUM: 12 juli 1999 (20 jaar)
EERDER GEDRAFT: New York Yankees, 35e ronde (1057e overall), 2018

Er lijkt geen twijfel dat Austin Wells direct na de draft zijn catchersoutfit naar de kringloop kan brengen, want defensief profileert hij niet als een pro-achtervanger. Het voordeel dat Wells heeft: hij kan serieus goed slaan en heeft veel ervaring op verschillende posities in het veld. In de Cap Cod League (houten knuppels) sloeg Wells .308/.389/.526, wat duidt op een eenvoudige overstap van college-aluminium naar pro-hout. Een team met een noodzaak voor een goede linkshandige slagman zal hem dus weten te waarderen.

DE KEUZE VAN…

De Yankees draftten Wells ooit al uit high school en plek 28 is dit jaar best een aardige regio voor de grote catcher om gedraft te worden, zeker als Bailey, Soderstrom en Dillon Dingler al weg zijn. Waarom niet nog een keer naar New York?


#28 |TANNER BURNS

SCHOOL: Auburn
POSITIE: RHP
LENGTE/GEWICHT: 1.82m / 93 kg
B/T: R/R
GEB. DATUM: 28 december 1998 (21 jaar)
EERDER GEDRAFT: New York Yankees, 37e ronde (1112e overall), 2017

Drie goede pitches in zijn achterzak, goede controle en iets meer dan twee prima jaren in de moeilijke SEC: Tanner Burns heeft het allemaal al wel laten zien. Met 97 mph in de arm en een goede breaking pitch en change-up is er veel om geïnteresseerd in te zijn als het op de Auburn-starter aankomt. Toch zijn er wat rode vlaggetjes: een schouderblessure in 2019 en zo nu en dan controleproblemen geven Burns wat reliever-risico.

DE KEUZE VAN…

De Dodgers aan het einde van de eerste ronde zijn een mogelijkheid. Het zou ons echter niet verbazen als Burns tot in de twee ronde zakt.

 


#29 |CHRIS McMAHON

SCHOOL: Miami
POSITIE: RHP
LENGTE/GEWICHT: 1.87m / 93 kg
B/T: R/R
GEB. DATUM: 4 februari 1999 (21 jaar)
EERDER GEDRAFT: Atlanta Braves, 33e ronde (980e overall), 2017

In deze regio vind je het niet veiliger dan Chris McMahon. De grote rechtshandige werper van Miami gooit strikes, heeft drie bovengemiddelde pitches om uit te kiezen en een soepele, low-risk werpbeweging. Supersafe, zullen we maar zeggen. Verder springen de stats niet echt van de pagina af (low-90s fastball, lage strikeouts), maar dit voorjaar leek McMahon z’n draai echt te vinden. Een goede reeks duwde hem het einde van de eerste ronde in, hoewel hij ook makkelijk een comp pick of een tweederonde pick kan worden.

DE KEUZE VAN…

Een organisatie die een high-risk pick vroeg in de eerste ronde neemt (bijvoorbeeld de Royals of Padres) zouden het kunnen balanceren met een minder hoog risico als McMahon. De Braves draftten hem ooit in 2017 al, dus wie weet heeft de club zijn naam nog niet weg-ge-typex’d van hun lijst van toen.

Coverfoto: YouTube video still

Ook leuk om te lezen