Ludwick wil met Reds de World Series winnen

Door

Division Series - San Francisco Giants v Cincinnati Reds - Game Five

Ryan Ludwick zette maandag zijn krabbel onder een tweejarig contract ter waarde van vijftien miljoen dollar. De 34-jarige linkshandige slagman besloot om in de offseason de transfermarkt te testen, kreeg naar eigen zeggen een aanbod van één ploeg, maar verkoos er toch voor om langer bij de Cincinnati Reds te blijven.

Ludwick stond op na het wegvallen van Votto

Ludwick eindigde afgelopen seizoen met een .275 slaggemiddelde met 26 homeruns en 80 binnen geslagen punten. De veteraan was de drijvende kracht voor de Reds na het wegvallen van All-Star Joey Votto vanwege een blessure. Terwijl Votto herstelde, sloeg Ludwick .340 van het veld met twaalf homeruns en 36 binnen geslagen punten en leidde hij de Reds naar de tweede NL Central titel in drie jaar.

Niet slecht voor een ‘koopje’ aan het begin van afgelopen seizoen. De ploeg van manager Dusty Baker haalde Ludwick binnen voor één jaar en slechts twee miljoen dollar. “Ik denk dat ik uiteindelijk altijd wilde bewijzen dat één All-Star jaar geen toevalstreffer was”, aldus de linksvelder die in 2008 uitgeroepen werd tot een All-Star als speler van de St. Louis Cardinals.

“Het ultieme doel is het winnen van de World Series. Dat is ook één van de redenen waarom ik naar Cincinnati ben teruggekomen. Ons team is intact gebleven.” De Reds werden afgelopen seizoen in de NLDS op dramatische wijze uitgeschakeld door de San Francisco Giants. Drie homeruns van Ludwick en een 2-0 voorsprong in de serie bleek niet genoeg om door te stoten tot de finale van de National League.

Reds hebben interesse in Shin-Soo Choo

Volgens de geruchten zijn de Reds en de Cleveland Indians ver in de gesprekken over een mogelijke trade waarin outfielder Shin-Soo Choo naar Cincinnati komt in ruil voor center fielder Drew Stubbs en Didi Gregorius, de 22-jarige talentvolle shortstop uit Nederland.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen