Elway spreekt vertrouwen uit in Tebow

Door

Een tijdje leek het erop alsof het niet eens een vraagstuk was. Tim Tebow behaalde overwinning na overwinning met de Denver Broncos en het leek alsof Denver met hem aan het roer niet meer kon verliezen. Hij loodste de Broncos naar hun eerste playoff plek sinds 2005. Maar een flinke dip in vorm betekende een weinig glorieus einde van het seizoen voor Tim Tebow en opeens waren daar toch weer de vraagtekens.

De Broncos zelf twijfelen echter niet aan hun fenomeen. Vice president football operations John Elway verklaarde dinsdag dat Tim Tebow het offseason in gaat als de onbetwiste quarterback van de Denver Broncos. Daarmee wilde de legendarische quarterback een einde maken aan de speculatie dat hij op zoek zou gaan naar een wat conventioneler alternatief voor de onorthodoxe Tebow. Eerder spraken enkele van zijn ploeggenoten al hun vertrouwen in hem uit.

Alsof dat nog niet genoeg vertrouwen uitstraalde gaf Elway aan hoogstpersoonlijk met Tebow aan de slag te zullen gaan tijdens het offseason. Als de laatste wedstrijd van de Broncos enige indicatie is lijkt dat geen slecht idee. I

n de wildcard ronde tegen de Steelers wist Tebow nog een overwinning uit de hoge hoed te toveren, maar tegen de Patriots vonden slechts negen passes van de voormalige Florida Gator hun doel. Tebow liet zijn zich absoluut niet staande te kunnen houden in een shootout. Over het hele seizoen gezien kwamen minder dan de helft van al zijn passes aan (46.5%).

Elway wil weliswaar een einde maken aan de discussie over Tebow, maar is voorzichtigheid geboden. Hij is namelijk de enige quarterback die ook volgend seizoen onder contract staat in Colorado en daar moet volgens Elway dringend verandering in komen. Maar wie hij ook naar voren zal schuiven als concurrentie voor de nummer 15, het zal die discussie toch weer doen oplaaien.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen