Clippers langs Spurs, Nuggets stoppen winstreeks Grizzlies

Los Angeles Clippers @ San Antonio Spurs, 92-87

San Antonio Spurs heeft in eigen huis een nederlaag geleden tegen Los Angeles Clippers. De viervoudig NBA-kampioen moest met 92-87 zijn meerdere erkennen in de Clippers. Sterspeler Chris Paul was belangrijk voor de bezoekers met negentien punten en acht assists. Bij de Spurs was Tim Duncan ouderwets op dreef met twintig punten en veertien rebounds.

De Spurs, die slechts 35 procent van hun schoten raakten, speelden geen sterke wedstrijd en liepen het hele duel achter de feiten aan. Met vijf minuten te spelen was de achterstand negen punten, maar een korte spurt met drie driepunters op rij bracht het verschil ineens terug tot twee punten. Verder lieten de Clippers het niet komen en speelden de wedstrijd rustig uit.

Voor Los Angeles was het alweer de zesde overwinning op rij. Dankzij de zege neemt de ploeg de eerste plaats in de Western Conference over. De Spurs bezetten de vierde positie.

Denver Nuggets @ Memphis Grizzlies, 96-92

De winststreak van de Grizzlies is voorbij. Na acht zeges op een rij volgde weer eens een nederlaag. In eigen huis verloren de Grizzlies onnodig van Denver Nuggets met 97-92. Denver profiteerde met maar liefst 21 offensieve rebounds van een slap optreden van de thuisploeg. In de laatste twee minuten kwam Memphis niet meer tot scoren en gaf een voorsprong van vier punten uit handen.

De Italiaan Danilo Gallinari leidde de Nuggets met 26 punten naar de zege. Rudy Gay scoorde nog wel 22 punten voor Memphis, maar kon daarmee een nederlaag niet voorkomen. Door het verlies raakten de Grizzlies de eerste plaats in het westen kwijt aan de Clippers.

Golden State Warriors @ Dallas Mavericks, 105-101 OT

De Warriors waren in overtime een maatje te groot voor de Mavs. Met 36 seconden op de klok in reguliere speeltijd was de stand 90-90. Via Harrison Barnes en Klay Thompson, die slechts twee van zijn veertien schoten raakte, kregen de bezoekers twee kansen op de voorsprong maar beide spelers misten. Dallas had de laatste possession, maar ook Vince Carter kon de wedstrijd in de buzzer niet beslissen. In de verlenging beslisten de Warriors het duel uiteindelijk vanaf de vrijeworplijn.

Stephen Curry was goed voor 31 punten, terwijl rookie Barnes twintig punten maakte en twaalf rebounds pakte. David Lee noteerde zeventien punten en negentien rebounds. Bij de Mavs, die het nog steeds zonder Dirk Nowitzki moeten doen, was O.J. Mayo met 27 punten topscorer en zette center Chris Kaman met achttien punten en zeventien rebounds een double-double op het scorebord.

Indiana Pacers @ Washington Wizards, 96-89

De Wizards zijn bezig aan de slechtste seizoenstart in de historie van de club. De ploeg uit Washington verloor tegen Indiana Pacers en staat nu op een  verliesreeks van negen duels. De Pacers waren met 96-89 te sterk. David West speelde bij Indiana een sterke wedstrijd en noteerde dertig punten. Het is het tweede jaar op rij dat de Wizards uitermate slecht beginnen aan het seizoen. Vorig jaar startte de ploeg, die het nog steeds moet stellen zonder John Wall en Nene, met acht nederlagen op een rij.

Milwaukee Bucks @ Charlotte Bobcats, 98-102

De Bucks leden een verrassende nederlaag tegen de Bobcats. Op bezoek in Charlotte leek er voor Milwaukee, waar Monta Ellis 31 punten scoorde, met een voorsprong van elf punten (92-81) met nog zeven minuten te spelen geen vuiltje aan de lucht. De Bobcats waren in de laatste minuten echter aanvallend opeens uiterst effectief en verdedigend speelden ze ook sterk, waardoor de Bucks nog maar zes punten scoorden tegen 21 voor de thuisploeg. Ramon Sessions werd vanaf de bank topscorer met 23 punten terwijl Kemba Walker 19 punten op scorebord zette.

Orlando Magic @ Atlanta Hawks, 72-81

Orlando leed op bezoek in Atlanta alweer de zevende wedstrijd van het seizoen. Slechts Glen Davis kwam met elf punten in de dubbele cijfers, maar kreeg niet veel hulp van zijn teamgenoten. Bij de Hawks was Al Horford goed voor vijftien punten, terwijl Lou Williams er ook veertien maakte. Na een gelijkopgaand eerste kwart, hield Atlanta de Magic op slechts 26 punten in periode twee en drie. De voorsprong van zestien punten gaven de Hawks in de laatste twaalf minuten niet meer uit handen. Door de zege klimmen de Hawks naar een zevende plaats in het oosten.

Houston Rockets @ Utah Jazz, 91-102

Houston kon geen potten breken op bezoek in Salt Lake City. Na een goed begin was het snel over met de winstaspiraties van de bezoekers. Teamtopscorer James Harden had een griep, maar speelde de eerste helft toch mee. Met weinig succes, want hij raakte slechts één van zijn zes schoten en eindigde het duel met zes punten. Coach Kevin McHale hield Harden in de tweede helft op de bank. Zonder Harden konden de Rockets offensief nauwelijks een vuist maken en raakten slechts 35 procent van hun schoten. Voor de Jazz was Gordon Hayward de topscorer met vijftien punten, terwijl Randy Foye en Al Jefferson beiden veertien punten toevoegden.