Nederland treft Cuba in tweede ronde WBC

Door

World Baseball Classic - Miami Day 1De eerste tegenstander van Nederland in de tweede ronde van de World Baseball Classic is Cuba. De Cubanen waren in hun laatste groepsduel met 6-3 te sterk voor titelverdediger Japan. Cuba sloot de groepsfase hiermee af met drie overwinningen. De mannen van coach Hensley Meulens spelen vrijdag om 04.00 uur Nederlandse tijd hun eerste duel in de tweede ronde. De Nederlanders plaatsten zich dinsdag voor de vervolgfase door Australië met 4-1 te verslaan.

Bij winst neemt Nederland het op tegen de winnaar van het duel tussen Japan en Chinese Taipei, een wedstrijd die later vrijdag op het programma staat. Bij een nederlaag tegen Cuba strijd Oranje tegen de verliezer van dat duel. Als Nederland als verliezend team in de tweede wedstrijd als winnaar uit de bus komt, kan het zich in een allesbeslissende derde wedstrijd  in de herkansing alsnog plaatsen voor de finale-ronde.

Nederland heeft goede herinneringen aan de laatste duels die het speelde tegen Cuba. In de aanloop naar de World Baseball Classic werden de Cubanen met 5-0 verslagen. Ook tijdens de WK-finale van 2011 was Nederland te sterk voor Cuba. Toen eindigde het duel in 2-1.

 

Ook leuk om te lezen