Yoenis Cespedes

MLB Update: Outfielders blijven over

Door

Yoenis Cespedes

Op de valreep van 2015 deden de New York Yankees nog even handig zaken door Aroldis Chapman aan te trekken. De Los Angeles Dodgers wilden niet achterblijven en haalden Scott Kazmir voor drie jaar, tegen een prijs van 48 miljoen dollar, naar Californië. Honkbaljaar 2015 mag dan na vandaag achter ons liggen, de free agent is nog lang niet gesloten. Wat staat de fans in januari 2016 allemaal te wachten?

Om te beginnen is de Japanse ace Kenta Maeda nog altijd niet onder de pannen. Elk MLB-team is ondertussen al gelinkt aan de man die begin december door zijn team Hiroshima Toyo Carp werd vrijgegeven. Desondanks heeft nog altijd niemand toegehapt. Het team dat de afgelopen dagen het meest nadrukkelijk naar zijn diensten hengelde, de Los Angeles Dodgers, heeft snel gehandeld met het binnenhalen van Kazmir, waardoor opnieuw een optie voor Maeda lijkt af te vallen. Wel kan het voordelig uitpakken voor Maeda dat het overgrote deel van de toppitchers inmiddels emplooi voor komend jaar heeft gevonden. Teams die vrezen dat zij over te weinig sterke armen beschikken hebben niet veel opties meer.

Voldoende vis in de vijver
De grote klappers onder de trades worden traditiegetrouw vaak al in december gemaakt. Toch is er ieder jaar wel een onverwacht overblijver onder de free agents. Denk bijvoorbeeld aan Nelson Cruz die in 2014 pas eind februari bij Baltimore Orioles tekende, of Mike Napoli die pas in januari 2013 zijn handtekening zette bij Boston Red Sox. Beiden bleken achteraf een gouden greep voor de respectivelijke teams te zijn.

Dit jaar lijkt de vijver zelfs voller dan gebruikelijk. Op de markt zijn bijvoorbeeld nog de volgende spelers:

  • Yoenis Cespedes
  • Chris Davis
  • Alex Gordon
  • Justin Upton

Terwijl Chris Davis juist op weg naar de uitgang lijkt bij Baltimore Orioles, worden de geruchten rondom het aantrekken van Cespedes juist alsmaar sterker. Het grote struikelblok is echter het prijskaartje. Hoewel de Orioles bereid waren om voor Davis 150 miljoen dollar uit te trekken vindt men in Maryland 140 miljoen voor Cespedes iets teveel van het goede. Frontrunners om zijn diensten lijken daarom nu de Chicago White Sox te zijn.

De ploeg uit Chicago is overigens ook nog altijd gecharmeerd van Alex Gordon. Op zijn beurt liet Gordon aan de locale media weten dat bij Kansas City Royals blijven nog altijd een optie is. Om de stoelendans compleet te maken zijn de hiervoor genoemde ploegen, Orioles, White Sox en Royals, ook allen in onderhandeling met Upton. Het lijkt er voor dit drietal op uit te draaien dat degene die het best zijn zenuwen in bedwang kan houden zijn droomdeal gaat sluiten.

Foto: Getty Images/archief

Ook leuk om te lezen