MLS Player Special: Koffie (Whitecaps)

Door

Charleston Battery v Vancouver Whitecaps FC - Carolina Challenge CupZoals elke donderdag wordt er ook vandaag weer een MLS-speler uitgelicht in de Player Special. Vandaag in de schijnwerpers: Gershon Koffie, de talentvolle middenvelder van de Vancouver Whitecaps.

Van Ghana naar Canada
Gershon Koffie werd drieëntwintig jaar geleden geboren in Koforidua, Ghana. Aan de voet van de heilige Obuo Tabri speelde hij zijn eerste voetbalwedstrijdjes. Door zijn kracht, schot en loopvermogen viel Gershon al snel op. Hij kwam terecht bij de Ghanese club Rot-Weiss Accra, die –  zoals de naam al doet vermoeden – banden heeft met het Duitse Rot-Weiss Essen. Bij Accra bracht hij het grootste deel van zijn jeugd door, om vervolgens nog vier jaar voor International Allies in Ghana uit te komen.

Via via kwam Koffie in Europa terecht op zoek naar een contract. Dat kreeg hij niet in Zweden en Denemarken, maar Gershon gaf niet op. Een hoop afwijzingen (en een gebroken been) verder, zagen uiteindelijk de Vancouver Whitecaps het in hem zitten. In 2010 kwam Koffie naar Canada, waar zijn talent meteen herkend werd.

MLS
Na zijn eerste jaar bij de Caps werd Koffie meteen genoemd als hun grootste talent en bovendien opgenomen in de MLS 24 under 24, de lijst met de grootste beloftes. Inmiddels heeft hij 105 wedstrijden in de benen zitten, waarin hij acht keer tot scoren kwam. Een van die goals – een schot van een meter of veertig – zie je in het filmpje hieronder.

Gershon Koffie wordt gezien als één van de grootste MLS-talenten. Of dat ooit tot uiting komt blijft koffiedik kijken, maar het lijkt zeker dat de Vancouver Whitecaps nog een hoop plezier aan hun Ghanese belofte gaan beleven.

Geïnteresseerd in voetbal in Amerika? Lees dan ook het nieuwe magazine met aandacht voor USWNT en de staat van soccer in The States. Bovendien vind je op de site van Sport Amerika alle wedstrijdverslagen van de MLS play-offs. Volgende week is er natuurlijk weer een Player Special. Wie zie jij dan graag uitgelicht? Laat het weten via Twitter.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen