MLS: ‘Ronaldinho dichtbij transfer naar Red Bulls’

Door

Botafogo v Atletico MG - Brazilian Cup 2013

De kans dat de Braziliaanse tovenaar Ronaldinho vanaf volgend seizoen zijn kunsten vertoond op de Amerikaanse voetbalvelden wordt steeds groter. Verschillende Braziliaanse media melden dat Ronaldinho in vergevorderde gesprekken is met de New York Red Bulls, waar onder anderen Thierry Henry en Tim Cahill onder contract staan.

Ronaldinho wordt de laatste jaren stelselmatig in verband gebracht met een contract binnen de MLS en deze geruchten werden de laatste weken nieuw leven ingeblazen door zijn vertrek bij Atletico Mineiro. De 34-jarige Braziliaan, die prachtige voetbaljaren kende bij Barcelona en PSG, lijkt nu dus richting de Big Apple te vertrekken. Voetbalminnend Amerika hoopt dat Henry zijn carriere met nog minimaal één seizoen verlengd, zodat de twee sterren samen te bewonderen zijn.

New York lijkt in elk geval de thuisbasis te worden van een aantal grote voetbalnamen, met name door de mogelijke transfer van Ronaldinho en de aantrekkingskracht die de nieuwe franchise New York City FC lijkt te hebben op grote namen uit het Europese voetbal. De club wist David Villa en Frank Lampard al te strikken en is op zoek naar nog een aantal aansprekende spelers. Zo begint in The Big Apple zowaar een mooie rivaliteit tussen gerenommeerde spelers te ontstaan, wat het imago van de MLS verder verbeterd.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen