SportAmerika Top 30 free agents in MLB: 20-16

Door

Kansas City Royals v Arizona Diamondbacks

De World Series zitten erop en dat betekent dat geruchten over free agents en trades weer vrij spel krijgen. SportAmerika kijkt naar de beste free agents op de markt. We tellen af van 30 en voorspellen elke dag van vijf spelers waar zij volgend seizoen gaan spelen. Vandaag: 20 tot en met 16.

16. Billy Butler (28) – 1B/DH – Prediction: Seattle Mariners
De Royals beleefden een magisch seizoen waarin zij voor het eerst sinds 1985 de World Series bereikten. Voor Butler was het helemaal speciaal, aangezien hij al vanaf 2007 in de hoofdmacht van de Royals acteert en de langst dienende Royal was in de selectie.

De Royals staan er niet om bekend veel geld te spenderen en de vraag is of ze nu wel diep in de buidel willen tasten voor een speler die je het liefst als aangewezen slagman in je ploeg hebt, aangezien zijn defensie matig is.

Ik denk dat de Royals wel een poging gaan wagen om Butler te behouden, maar dat het niet genoeg zal zijn om te voorkomen dat een andere American League-club hem wegkaapt. De Seattle Mariners zaten vorig jaar ook al achter Butler aan, en lijken op het moment dan ook de meest logische optie.

17. Justin Masterson (29) – SP – Prediction: Chicago Cubs
Justin Masterson was in 2013 één van de beste werpers in de American League met een ERA van 3.45, en een geweldige sinker:

Helaas voor hem was 2014 echter een teleurstelling: blessures dwarsboomden hem gedurende het hele seizoen en het resulteerde in een ERA van 5.88. De Indians ruilden Masterson naar de Cardinals, maar hier werd hij zelfs verwezen naar de bullpen.

Het zal de waarde van Masterson niet ten goede zijn gekomen, en daardoor zou het best kunnen dat hij op zoek is naar een eenjarig contract zodat hij in 2015 meer waard is. Hierdoor kan hij ook voor teams die geen diepe portemonnee hebben een interessante optie zijn.

De kans dat de Cardinals hem terug zullen brengen lijkt klein, maar de Cubs kunnen wel een serieuze kandidaat zijn. Vooral wanneer zij niet één of twee grote jongens kunnen strikken. Masterson en Cubs GM Theo Epstein kennen elkaar immers nog van hun tijd in Boston.

18. Andrew Miller (29) – RP – Prediction: Detroit Tigers
Andrew Miller werd in de draft van 2006 één plek boven ene Clayton Kershaw gekozen. Hoewel hij bij lange na niet zo succesvol is geworden, is hij de afgelopen jaren wel een dominante reliever geworden. Het feit dat Miller linkshandig is maakt hem daarbij nog gewilder. Toch deed hij het vorig seizoen niet alleen tegen linkshandige slagmannen goed, ook rechtshandige mannen hadden het lastig de man die gemiddeld 14.87 strikeouts per negen innings had.

De Orioles, die hem bij de trade deadline uit Boston wisten te halen, zouden Miller graag houden, maar de vraag is of zij wel bereid zijn om veel geld uit te geven aan een reliever. De Detroit Tigers hadden vorig seizoen een bullpen die ondermaats was en niet paste bij de ambities van de club. De Royals toonden in de AL Central aan dat je met een goede bullpen ook heel ver kan komen, en met Miller in de bullpen zouden ze een stuk sterker voor de dag komen.

19. Adam LaRoche (34) – 1B/DH – Prediction: Milwaukee Brewers
Sinds 2005 heeft de veteraan LaRoche gemiddeld 25 homeruns per jaar eruit geslagen en dit maakt hem automatisch een aantrekkelijke speler voor teams die wanhopig op zoek zijn naar offense. Want ook afgelopen jaar liet de 34-jarige first baseman zien dat er nog genoeg power in zijn bat zit.

De Nationals zouden LaRoche graag terug willen brengen, maar aangezien Zimmerman waarschijnlijk richting het eerste honk zal gaan, is er simpelweg geen ruimte binnen de selectie.

De meest voorname kandidaat lijkt Milwaukee, dat vorig jaar Lyle Overbay en Mark Reynolds als first baseman had en dat heel graag iemand zou willen hebben die de komende één/twee jaar het fort kan bewaken.

20. Torii Hunter (39) –OF – Prediction: Detroit Tigers

Ondanks dat Hunter afgelopen jaar 39 jaar oud is, is hij nog wel van plan om komend seizoen te spelen. Hunter sloeg vorig jaar .286 en was goed voor zeventien homeruns en 83 RBI’s. En ondanks de leeftijd liet hij zien dat er genoeg pit in zit:

Hunter heeft zelf al aangegeven dat hij graag wil terugkomen bij de Tigers. Toch is het niet vanzelfsprekend dat de Tigers hun outfielder terugbrengen. Veel zal afhangen van Victor Martinez, een free agent die Detroit eerder zal willen terug brengen dan Hunter.

Mocht Martinez vertrekken dan lijkt de weg open voor een terugkeer voor Hunter. Als er echter geen geld is, dan zijn de Minnesota Twins (hier speelde Hunter van 1997 tot 2007) en de Kansas City Royals (als Nori Aoki vertrekt) kandidaten om Hunter in te lijven.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen