Robbie’s Ross rookie mistake; werpen in ’t verkeerde shirt

Door

A rookie mistake. Het werken in The Big Show blijft lastig, zeker voor nieuwkomers. Komische of opmerkelijke zaken willen nog wel eens de revue passeren, Meest recente voorbeeld is Robbie Ross. De linkshandige pitcher van Texas Rangers die doodleuk in het verkeerde tenue stond in te gooien in de bullpen.

Het is de achtste inning bij een 7-3 stand in het voordeel van de vice-kampioen tegen Baltimore Orioles. Mike Adams staat op de heuvel als ineens de regisseur een kijkje besluit te nemen in de bullpen. Daar staan Koji Uehara en Ross de arm warm te gooien. Uehara doet dat in het donkerblauwe shirt van Texas, terwijl de nummer 46 het Rangers-grijs aan heeft.

De commentatoren gooien hun lach de zender over. Niet veel later heeft de rookie wel het juiste tenue aan. De Rangers clubhouse manager handelde direct. Een jonge medewerker rende zich rot als Martin Brosius en leverde de correcte kleuren aan de lefty. Die stopte even met ingooien, deed het blauw aan en toonde een big smile en iets van opluchting.

Na afloop legde Ross in Baltimore uit dat hij na de eerste wedstrijd van de dag tegen de O’s gewoon in z’n grijze pak was blijven lopen. Toen hij in game 2 van de doubleheader van de manager de opdracht kreeg zich op te gaan warmen, kwam hij zelf pas tot de ontdekking dat hij de grijze muis van het stel was.

,,Ik zei: ‘Oh my gosh, ik heb het verkeerde shirt aan.’ Toen ik opkeek, staarden Scott Feldman en Mark Lowe naar me. Ze zeiden dat ik kalm moest blijven, moest blijven gooien en dat zij ervoor zouden zorgen dat ik ’t goede shirt kreeg”, aldus de reliever.

Uiteindelijk leverde het Ross hoongelach op van z’n medespelers; in ieder geval geen tijd op de heuvel. ,,Als ik het verkeerde shirt aan moet trekken om de win te krijgen, dan vind ik ’t prima”, klonk de 22-jarige overmoedig op het einde.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen