Strafschop nekt Red Bulls in Chicago

New York Red Bulls Chicago Fire

De New York Red Bulls hebben vannacht hun wisselvallige vorm voortgezet en gingen in de strijd om een play-off plaats met een miniem verschil onderuit op bezoek bij de Chicago Fire. Een betwistte strafschop benut door Mike Magee bracht Chicago de drie punten.

Strafshop
De beste kansen in de eerste helft waren voor de uitploeg. Bradley Wright-Phillips werd twee keer gestuit door een uitstekend spelende Bakary Soumaré, Lloyd Sam zag zijn poging net naast gaan en een knap afstandsschot van Henry ging maar net over. Hier stond tegenover een betwistte strafschop na een lichte overtreding van Sekagya. Mike Magee schoot zijn penalty in tweede instantie uit de rebound alsnog binnen.

Overwicht
Het beeld in de tweede helft bleek niet anders. Met een balbezit overwicht van 60-40 kregen de Red Bulls ook in de tweede helft de betere kansen. Eric Alexander, Bradley Wrigh-Phillips en Tim Cahill wisten echter het doel niet te vinden. In de slotfase kon Chicago bijna nog profiteren na een rappe counter. Het schot van middenvelder Scott Watson werd echter gestuit door een sterk keepende Robles.

Frustratie
Red Bulls coach Mike Petke gaf aan de wedstrijd als zeer frustrerend te hebben ervaren. “Het is een van die wedstrijden die ons dit seizoen vaker is overkomen. Waren we het betere team? Ja, we waren het betere team. Maar dat doet er niet toe in deze competitie, in deze wedstrijden.”

Petke was zeer ontevreden over het spel van zijn team. “De wil om te winnen en het aanzetten tot het maken van het spel zag ik eigenlijk alleen in de 5 tot 7 minuten na de tegentreffer. Afgezien van die momenten, waren er af en toe wat sprints hier en daar.”

“We hadden in grote gedeeltes van deze wedstrijd het balbezit, maar het was balbezit zonder aanvallende intenties,” gaf Petke te kennen. ” Alleen de wil om de bal achterwaarts te speler en de bal te behouden. Hieruit moeten we juist onze kansen creëren.”

Rust
Meer dan een week zonder wedstrijd ligt nu in het verschiet voor de Red Bulls. Dit geeft Mike Petke de mogelijkheid om met zijn ploeg te werken aan de wisselvallige vorm die het dit seizoen ten tonele legt.

Op 23 augustus volgt de eerstvolgende competitiewedstrijd. In de eigen Red Bull Arena ontvangt de ploeg Montreal Impact, de huidige hekkensluiter in de Eastern Conference én de strijd om de Community Shield. Daarna volgt een drukke periode waarin de ploeg ook deelneemt aan de CONCACAF, de Champions League voor het Amerikaanse continent.