MLS Recap: New England doet een uitstekende zaak

Door

Revoltion-Team-Stew-Milne

Afgelopen weekend stond de 28e speeldag op het programma. De playoffs komen dichter en de laatste tickets worden stilaan verdeeld. Ook dit weekend waren er enkele belangrijke wedstrijden met het oog op de playoffs. In deze recap overlopen we de belangrijkste en opvallendste zaken van deze speelronde.

Los Angeles Galaxy – Montreal Impact 0-0
Een atypische 0-0, want het kon even goed 2-1 of 2-3 geweest zijn. Kansen waren er genoeg, aan beide zijden, maar de bal wou er niet in. Vorige week kon Drogba nog een hattrick maken bij zijn eerste basisplaats, deze week kon hij de netten niet doen trillen. Hieronder kan je één van de kansen zien van LA. Robbie Keane kan alleen op de doelman afgaan, na een schitterende pass, maar Robbie kan de kans niet afwerken.

Tijdens de opwarming liet de Ier zich ook al opmerken.

Een supporter van LA Galaxy had wel een heel eigenzinnige kijk op de wedstrijd. Zijn samenvatting van de wedstrijd.

San Jose Earthquakes – Seattle Sounders 1-1
Strijd in de Western Conference. Beide ploegen doen nog goed mee voor een plek in de playoffs. De punten waren voor allebei de ploegen dus meer dan welkom. Het was een onderhoudende partij, maar het was wachten tot diep in de tweede helft voor de doelpunten. Het was uiteindelijk San Jose die als eerste kon scoren in een evenwichtige wedstrijd.

Daarna was het weer tijd voor Obefami Martins. Een geweldige goal, zijn vijfde in vijf wedstrijden.

Daarna kregen beide ploegen nog kansen op de winning goal, maar deze kwam er niet. San Jose en Seattle zijn niet veel met één punt, vooral de Quakes konden een driepunter heel goed gebruiken. Ze blijven nu zevende op twee punten van de laatste playoff-plaats.

Toronto – New England Revolution 1-3
New England Revolution heeft er voor gezorgd dat de echte voetbalfans ook mochten vieren afgelopen weekend. Ze kwamen al heel snel op voorsprong na een ongelukkig eigen doelpunt van Perquis. De 0-2 was er eentje om in te kaderen. Het leek wel of we naar een actie van FC Barcelona aan het kijken waren. De bal ging vlot van speler naar speler en werd dan proper afgewerkt door Fagundez.

Maar de actie van de wedstrijd (en van de gehele speelronde eigenlijk) kwam van wie anders dan Giovinco. De kleine Italiaan toverde een fantastische actie uit zijn voeten. Puur genot om deze te zien spelen in de MLS. Jammer genoeg leverde het geen doelpunt op.

Findley gaf Toronto nog hoop door de aansluitingstreffer te maken, maar dan ging Bradley aan het klungelen in zijn eigen zestien. Met alle gevolgen van dien…

New England pakt zo de drie punten mee en is zo goed als zeker van de playoffs. Seattle zal nog wat moeten wachten, maar de kans dat zij de playoffs alsnog missen is wel heel erg klein.

Andere uitslagen
New York Red Bulls – Chicago Fire 3-2
Philadelphia Union – Columbus Crew 1-2
Houston Dynamo – Real Salt Lake 1-3
FC Dallas – New York City FC 2-1
Colorado Rapids – DC United 1-1
Orlando City – Sporting Kansas City 3-1

EAST
De Red Bulls zijn de nieuwe leiders in het Oosten. Ze moeten nog een paar wedstrijden inhalen dus zullen dat wel nog een tijdje blijven. New England heeft voor een kloofje gezorgd na hun overwinning op Toronto. Montréal heeft evenveel punten als de nummer 7, maar heeft wel nog zo’n vier wedstrijden meer te spelen.

WEST
Vancouver blijft de leider in het Westen, ook al moesten ze niet aan de bak afgelopen weekend. In het Westen is het een pak spannender dan in het Oosten, drie ploegen zijn zo goed als zeker van de playoffs. Voor de andere drie plaatsen worden het nog lange en spannende weken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen