Nederlanders Boldewijn & Tjong-A-Tjoe krijgen kans in NFL

Door

Fresno State v Boise State

De hoop dat er komend seizoen een Nederlander actief is in de NFL is nog steeds levend. Geraldo Boldewijn en Ricky Tjong-A-Tjoe, beide alumni van Boise State, kregen hun naam niet te horen tijdens de NFL Draft maar kregen direct na de draft wel aanbiedingen van diverse NFL-teams. De keuze van Boldewijn viel op de Atlanta Falcons terwijl Tjong-A-Tjoe richting Californië trekt om naar de San Diego Chargers toe te gaan.

Voor Geraldo Boldewijn, die afgelopen seizoen als wide receiver bij Boise 39 catches en twee touchdowns noteerde, was er veel interesse. Zo had hij voorafgaand aan de draft al een try-out bij de New England Patriots. Uiteindelijk viel de keuze op de Atlanta Falcons omdat zij, volgens Boldewijn, hem de beste kansen bieden. In een gesprek met de Idaho Statesman keek hij terug op zijn lange reis:

It’s crazy, je denkt aan alles wat we hebben gedaan om hier te komen. Het begon allemaal met het spelen van flag-football in Amsterdam en veel plezier hebben. Vervolgens krijg je een kans om hier voor een high-school te spelen en krijg je zelfs een aanbod van Boise State. En nu krijg ik ineens een kans om in de NFL te gaan spelen…it’s too cool.”

Voor Ricky Tjong-A-Tjoe, een defensive tackle die afgelopen seizoen tot 52 tackles (inclusief assisted tackles) kwam, was de keuze makkelijker. Zoals hij enkele weken geleden liet weten in de SportAmerika Show had hij een workout gehad bij de San Diego Chargers en waren zij ook het enige team dat hem een dergelijk aanbod had gedaan. Na de draft waren er wel meer teams geïnteresseerd, maar Tjong-A-Tjoe had nog steeds het beste gevoel bij San Diego:

“Ze hebben in San Diego niet heel veel defensive tackles. Dat is voor mij de beste situatie om een plekje te veroveren. Als ik hard werk en mijn best doe, is het echt een hele mooie kans voor mij.”

Voor veel niet gedrafte spelers is de periode vlak na de draft heel hectisch. Teams nemen in recordtempo contact op met vele spelers om zo alsnog een mogelijke parel te vinden. Twee spelers die nooit gedraft werden maar vervolgens wel een succesvolle carrière hadden zijn Texans runningback Arian Foster en Broncos wide receiver Wes Welker.

We kunnen alleen maar hopen dat Boldewijn en Tjong-A-Tjoe net zo succesvol kunnen worden als undrafted free agents. Maar eerst zullen zij de komende periode hard moeten werken om een plekje bij hun team te veroveren, om zo van hun NFL-droom werkelijkheid te maken.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Tim 9 jaar ago

    Vergeet ook Amsterdam Admiral Kurt Warner niet…

    Ook undrafted en uiteindelijk 3x NFL MVP 😉

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen