SAS: Matla: ‘Belachelijke reactie NFL-spelers omtrent Michael Sam’

Door

2014 NFL Combine

Tijdens de allereerste Sport Amerika Show kwamen diverse kenners aan het woord. Pascal Matla, oud-college football speler en oud-preseason-speler van de New Orleans Saints, liet zijn licht schijnen over de huidige stand van zaken in de NFL.

Zo vertelde Matla onder meer dat tijdens de NFL Combine de interviews met de spelers wellicht nog wel belangrijker zijn dat de fysieke tests. “Voor specifieke posities, zoals quarterback, zijn teams erg benieuwd naar het karakter van de speler. Vooral omdat je ziet dat het steeds vaker mis ziet gaan met spelers tijdens de off-season.”

Matla vertelde verder nog dat hij niks snapt van de heisa omtrent het uit de kast komen van Michael Sam. “Ik vind het echt belachelijk hoe er gereageerd is op dat bericht. Hij vertelt dat hij op mannen valt en dat mensen dat vooroordelen is iets wat ik totaal niet snap.”

Wel zegt de ex-coach van onder meer het Nederlands team en de Alphen Eagles dat Sam het wellicht lastig gaat krijgen, door zijn uit de kast komen, tijdens de NFL Draft. “De saamhorigheid binnen een team ligt heel gevoelig. Als coaches twijfelen of het aantrekken van Sam daar invloed op heeft, dan zou dat wel ervoor kunnen zorgen dat teams hem niet nemen.”

Hier kun je het gehele interview terughoren:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/137938615″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

1 Reactie
  1. Jordi 10 jaar ago

    Wat doet Pascal Matla tegenwoordig?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen