NFL Update: Contractverandering Romo, Browner mag weer spelen

Door

Dallas Cowboys v Washington Redskins

Cowboys passen contract Romo aan

De Dallas Cowboys hikken tegen de salary cap aan, het maximale dat een NFL team mag uitgeven aan salarissen. Om te zorgen dat ze geen boetes hoeven te betalen is nu het contract van quarterback Tony Romo aangepast. Om te zorgen dat de Cowboys dit jaar net onder de grens zitten is 12,5 miljoen dollar salaris omgezet in een eenmalige bonus.

Feitelijk schuift America’s Team de problemen hiermee voor zich uit. Dit jaar zullen er geen problemen ontstaan, maar die komen op deze manier volgend jaar net zo hard weer terug.

Ook de contracten van Sean Lee en Orlando Scandrick werden aangepast. Over het lot van DeMarcus Ware en Miles Austin is nog niet beslist, maar de verwachting is dat zij een flinker salarisverlaging moeten accepteren om te mogen blijven.

 

Browner mag weer spelen

Voormalig Seahawk Brandon Browner mag weer wedstrijden spelen, althans, dat berichte hij zelf gisteravond op twitter:

Browner was voor een jaar geschorst vanwege het gebruik van marijuana. De pro-bowler uit 2011 heeft hier echter maar 2,5 maanden van uitgezeten, maar miste hierdoor wel de Super Bowl met de Seattle Seahawks.

Het nieuws komt voor Browner net op tijd. Hij is free-agent en de onderhandelingen voor nieuwe contracten mogen vanaf aanstaande zaterdag plaatsvinden.

 

 

Overig nieuws

– De San Diego Chargers laten fullback Le’Ron McClain, Derek Cox (cb) en Johnny Patrick (fb) gaan. De actie lijkt vooral te leiden tot extra salarisruimte voor nieuwe spelers.

 

– Adam Carriker en Sav Rocca mogen vertrekken bij de Redskins.

 

– Tight End John Carlsen mag vertrekken bij de Vikings.

 

– Jason Avant verlaat de Eagles.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen