Staff van Raiders proberen tickets te verkopen

Door

Er zijn geen minicamps, trainingen of andere footballactiviteiten tijdens de NFL lockout, dus moet er tijdelijk een andere job worden gevonden voor de staff van de Oakland Raiders.

In plaats van hun personeel te dwingen om minder te verdienen of op onbetaald verlof te sturen zoals vele teams dat doen, hebben de Raiders een systeem ingevoerd waarmee ze hun salaris behouden als ze een bepaald aantal seizoenskaarten verkopen.

,,Verschillende teams nemen een andere aanpak,” zei Raiders CEO Amy Trask. ,,Zeker enkele teams nemen de volgende aanpak: hoe kunnen we de uitgaven verminderen tijdens de lockout? We hebben dit van de andere kant aangepakt. Laten we samenwerken als een organisatie om de ticketverkoop omhoog te krijgen.”

Om een loonsvermindering te vermijden moet iedere werknemer voor tien percent van zijn salaris tijdens de lockout seizoenstickets verkopen. De goedkoopste tickets kosten 260 dollar, de duurste 960 dollar.

Vorig seizoen hadden de Raiders het laagste toeschouwergemiddelde, met 46,430 fans per wedstrijd. Maar één keer werd het stadion uitverkocht. Er werden extreem weinig seizoenstickets verkocht, wat opviel tijdens de wedstrijd tegen de Houston Texans op 3 oktober. Toen waren er maar 32,218 mensen aanwezig, het minst in Oakland sinds 1967.

,,Wat we nu doen is zowel constructief als productief,” zei Trask. ,,We werken samen als een staff om iets beter te maken, dus aan het einde van de lockout zullen we beter en sterker zijn omdat we meer seizoenstickets verkocht hebben.”

Foto: www.theoffside.com

 

Ook leuk om te lezen