Tim Howard: ‘Amerika’s nieuwste superheld’

Door

Belgium v USA: Round of 16 - 2014 FIFA World Cup Brazil

Het afgelopen WK keepte hij de sterren van de hemel en daags na de verloren kwartfinale heeft de hele voetbalwereld het nog steeds over het magistrale optreden van de Amerikaanse doelman Tim Howard.

Hij belde al met Obama en werd op Twitter én Wikipedia al genoemd als nieuwe minister van defensie, omdat hij zijn doel uitermate goed verdedigt. Bovendien werd Howard afgelopen week ontleed in het SportAmerika Magazine. In dat artikel lees je over zijn carrière, hoe hij omgaat met het Tourette syndroom en wat zijn teamgenoten van hem vinden.

Zo zegt bondscoach Jürgen Klinsmann dat Howard tot de tien beste keepers ter wereld behoort. Verder vertelt Tim Howard dat zijn ziekte zijn dromen niet in de weg staat en dat hij door te focussen zijn ziekte kan verslaan. Het volledige profiel van Amerika’s nieuwste superheld lees je hier, in een magazine dat geheel in het teken staat van de heersende voetbalgekte in de Verenigde Staten.

Zie hieronder tweets van de Belgische aanvoerder Vincent Kompany, vice-president Joe Biden en The Edge Of Sport die allemaal lovend zijn over het optreden van Tim Howard tegen de Rode Duivels.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen