SportAmerika Football Pool - de Patriots wonnen verrassend van de Cardinals

Football pool: Boerkamp verovert koppositie

Door

De SportAmerika Football Pool heeft een nieuwe eenzame koploper! Na wekenlang gedeeld koploperschap nam Wouter Boerkamp de koppositie alleen in. Hij scoorde in week 12 het gedeeld hoogste aantal punten: 13. Daarmee werd hij echter niet de weekwinnaar. Dat werd Bob van den Berg. Hij wist namelijk ook de MNF-totaalscore (40) correct te voorspellen. Dat is pas de tweede keer dit seizoen. Saillant detail: de eerste keer was het de huidige koploper, Boerkamp, in week 8. Tenslotte nog een eervolle vermelding voor wie ook de MNF-totaalscore goed hadden: Joel Ackermans, Bartholomeus Hoefnagels en Frenk Veldwijk.

SportAmerika Football Pool: de stand na week 12

Hoge scores en weinig upsets in week 12

Na een dipje in week 11 werd er hoog gescoord in week 12. Dat kwam voornamelijk door een hoog aantal match-ups (11) die een vanzelfsprekende winnaar hadden. Voor de vijf andere duels gold dat de uitkomst vooraf 50/50 leek of dat er sprake was van een upset. De ontmoeting tussen de Titans en de Colts, bijvoorbeeld, leek vooraf alle kanten op te kunnen gaan. Derrick Henry walste echter over de Colts heen en gaf hen daarmee geen enkele kans. De overige vier duels waren upsets. De Cardinals verloren van de Patriots, de Rams gingen ten onder tegen de 49ers, de Raiders wisten niet te winnen van de Falcons en Dallas gleed weer af met een verlies tegen het Football Team.

In speelronde 13 staan er veel ogenschijnlijk eenzijdige duels op het programma. Er zijn op het eerste oog slechts drie duels waar voorafgaand moeilijk een winnaar aangewezen kan worden. Onze Game of the Week is er daar één van. De Rams en Cardinals zijn aan elkaar gewaagd en de divisierivaliteit geeft het duel een extra lading. Dat laatste geldt niet voor de Bills en 49ers, maar toch doen de teams niet voor elkaar onder. Zeker niet nu de ziekenboeg in San Francisco langzaam leegstroomt. De derde wedstrijd waar geen duidelijke favoriet is, is die tussen de Patriots en Chargers. New England is een taaie opponent en de Bills lieten zien dat Justin Herbert er nog echt uit kan zien als een rookie indien je hem juist bespeelt. Daar draait Belichick zijn hand ook niet voor om. Lees onder de afbeelding welke upsets onze NFL-redactie in speelronde 13 verwacht!

SportAmerika Football Pool: de uitslag van week 12

Week 13 upsets

Chris van Dijk: het Washington Football Team verslaat de Pittsburgh Steelers

De Steelers gaan niet 16-0 dus het lijkt goed om altijd op de tegenstander van de Steelers in te zetten. Pittsburgh komt van een moeizame zege op een verzwakt Ravens team. De extra rust doet vooral de verdediging van het Football Team goed en zij geven in dit duel de doorslag.

Vorige week voorspelde Chris de Chargers over de Bills fout (27-17). Overall record: 5-6

Luuk Dokter: de Detroit Lions verslaan de Chicago Bears

De redenen waarom de Lions moesten verliezen, zijn er niet meer. Head coach Matt Patricia en general manager Bob Quinn moesten het veld ruimen en daarmee gloort er hoop aan de horizon van Detroit. Het aanstellen van een goede HC-GM tandem kan het tweede gelukzalige moment worden in korte tijd voor The Motor City. Het eerste moment was de bepalende rol van de stad in de winst van Biden in Michigan. Het feit dat er een nieuwe wind gaat waaien, werkt bevrijdend voor de spelers. De Bears zullen daar het eerste slachtoffer van zijn.

Vorige week voorspelde Luuk de Ravens over de Steelers fout (19-14). Overall record: 4-7

Ton de Vries: de Cleveland Browns verslaan de Tennessee Titans

De Titans hebben twee weken onder grote druk moeten presteren, maar de boog kan niet altijd gespannen staan. In Cleveland zullen ze gebrand zijn om eindelijk een keer een topteam te verslaan. Dat gaan ze doen met het beste running back duo in de NFL.

Vorige week voorspelde Ton de Patriots over de Cardinals correct (20-17). Overall record: 4-7

Toon Aerts: de Dallas Cowboys verslaan de Baltimore Ravens

Baltimore zit in het sukkelstraatje en gaat nu kopje onder tegen Andy Dalton en co. De Cowboys kregen klappen tegen Washington, maar zullen fris en hersteld zijn, terwijl de Ravens nog steeds hun wonden likken. Greg Zuerlein gaat de Ravens uit de play-off race knikkeren met een 50 yard field goal

Vorige week voorspelde Toon de Bucs over de Chiefs fout (27-24). Overall record: 1-10


Cover foto: Matt Stone/Boston Herald

Lees hier alle berichten over de SportAmerika Football Pool en beluister nu de SportAmerika NFL Podcasts op je favoriete podcast platform!

Ook leuk om te lezen