Patriots met moeite langs Packers

Door

De New England Patriots blijven ongeslagen in de NFL. Hoewel de formatie van coach Bill Belichick niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, bleek het wel genoeg voor een 31-27 overwinning op de Green Bay Packers. De Pats (12-2) wonnen voor de zesde keer op rij en zijn na de Atlanta Falcons (acht overwinningen) het best presterende team in de NFL. De Packers (8-6) zullen na de nederlaag tegen de Patriots moeten vrezen voor hun deelname aan de play-offs.

,,We hebben absoluut niet goed gespeeld,” oordeelde Belichick na afloop. ,,Als we ons spel de komende wedstrijden niet verbeteren, dan duurt het seizoen niet lang meer voor ons.”

De grote ommekeer in het duel kwam gedurende het de tweede kwart. De Patriots keken tegen een 17-7 achterstand aan toen offensive linesman Dan Connoly, na een kickoff return, aan de wandel ging. De 141 kilo zware Connoly kwam tot 71 yards, wat hem meteen een nieuw NFL-record opleverde voor de meeste yards gelopen door een offensive linesman. Belangrijker was dat de actie erna quaterback Tom Brady met een pass Aaron Hernadez in staat stelde een touchdown te scoren en zodoende de Patriots weer terug in de wedstrijd te krijgen.

Voor Brady was het wederom een bijzondere avond. Hij gooide voor de negende wedstrijd op rij geen enkele interception, wat nu inhoudt dat hij 292 passes achter elkaar gooide zonder onderbroken te worden. Daarnaast was de overwinning op de Packers de 27e thuisoverwinning achter elkaar voor de quaterback. Het oude record stond op naam van Brett Favre, die in de periode 1995-1998 25 thuisoverwinningen boekte met de Packers.

Ook leuk om te lezen